Huizenmarkt Leeuwesteyn in Utrecht (maart 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Leeuwesteyn

Woningmarkt Leeuwesteyn

Leeuwesteyn is een buurt in de wijk Leidsche Rijn en plaats Utrecht binnen de gemeente Utrecht. Deze buurt telt volgens het CBS 36.540 inwoners. Momenteel staan er 16 woningen te koop en zijn er recent 13 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Leeuwesteyn. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 685.187 euro. Dit is boven gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 16
Woningen recent verkocht 13
Gemiddelde vraagprijs € 685.187
Percentage gezinnen met kinderen 47%

Verkoopduur woningen in Leeuwesteyn

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Leeuwesteyn is 6 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Leeuwesteyn moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Leeuwesteyn.

Woningen recent verkocht in Leeuwesteyn

Er zijn recent 13 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Leeuwesteyn. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Leeuwesteyn.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Leeuwesteyn. Een herenhuis in Leeuwesteyn komt het meest (53%) voor. Daarna komt een eengezinswoning met 34% het meest voor.

Gezinssamenstelling Leeuwesteyn

In Leeuwesteyn wonen relatief veel gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Leeuwesteyn

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Leeuwesteyn (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Leeuwesteyn
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Leeuwesteyn

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Leeuwesteyn vergeleken met de Utrecht en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Leeuwesteyn waar ligt dat?

Woningen te koop Leeuwesteyn

Wil je een huis kopen in Leeuwesteyn? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Leeuwesteyn . Er staan momenteel 16 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Leeuwesteyn alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Leeuwesteyn.

Bekijk hier alle koopwoningen in Leeuwesteyn. Zoek je huurwoning in Leeuwesteyn? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Leeuwesteyn

Starterswoningen in Leeuwesteyn zijn redelijk te vinden. Woningen in het middensegment in Leeuwesteyn zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Leeuwesteyn zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Leeuwesteyn? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Leeuwesteyn

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Leeuwesteyn is 5.099 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (4.251 euro).

Leeftijden Leeuwesteyn

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Leeuwesteyn vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten rondom Leeuwesteyn

Hip of juist landelijk wonen? Ontdek ook de buurten rondom Leeuwesteyn. De buurt zelf valt binnen de wijk Leidsche Rijn in de gemeente Utrecht.

Bedrijventerrein De Wetering Terwijde-West Terwijde-Oost Het Zand-West Het Zand-Oost Leidsche Rijn-Centrum Grauwaart Hoge Weide Leeuwesteyn Parkwijk-Noord Parkwijk-Zuid Langerak Rijnvliet Bedrijvengebied Papendorp

Alle straten van Leeuwesteyn

Leeuwesteyn bestaat uit 38 straten. Voor elke straat hebben wij informatie over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende straten voor meer informatie.