logo Huispedia

Huizenprijzen en de huizenmarkt Leeuwesteyn in Utrecht

Begrijp de huizenprijzen in Leeuwesteyn Utrecht met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in Leeuwesteyn Utrecht

Leeuwesteyn is een buurt in de wijk Leidsche Rijn en plaats Utrecht binnen de gemeente Utrecht. Deze buurt telt volgens het CBS 47.100 inwoners. Momenteel staan er 2 woningen te koop en zijn er recent 10 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Leeuwesteyn. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 739.106 euro. Dit is boven gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 2
Woningen recent verkocht 10
Gemiddelde vraagprijs € 739.106
Percentage gezinnen met kinderen 44%

Verkoopduur woningen in Leeuwesteyn

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Leeuwesteyn is 11 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Leeuwesteyn moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Leeuwesteyn.

Woningen recent verkocht in Leeuwesteyn

Er zijn recent 10 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Leeuwesteyn. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Leeuwesteyn.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Leeuwesteyn. Een herenhuis in Leeuwesteyn komt het meest (44%) voor. Daarna komt een eengezinswoning met 34% het meest voor.

Gezinssamenstelling Leeuwesteyn

In Leeuwesteyn wonen relatief veel gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Leeuwesteyn

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Leeuwesteyn (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Veiligheid en misdaadcijfers Leeuwesteyn

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Leeuwesteyn vergeleken met de Utrecht en Nederland.

Huizenprijzen in Leeuwesteyn Utrecht

Starterswoningen in Leeuwesteyn Utrecht zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Leeuwesteyn Utrecht zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Leeuwesteyn Utrecht zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in Leeuwesteyn Utrecht? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop Leeuwesteyn Utrecht

Wil je een huis kopen in Leeuwesteyn Utrecht? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Leeuwesteyn Utrecht . Er staan momenteel 2 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Leeuwesteyn alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Leeuwesteyn.

Bekijk alle koopwoningen in Leeuwesteyn Utrecht. Zoek je huurwoning in Leeuwesteyn Utrecht? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Leeuwesteyn

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Leeuwesteyn is 5.159 euro. Dit is een stijging vergeleken met vorige jaar (5.099 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Leeuwesteyn

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Leeuwesteyn vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten rondom Leeuwesteyn

Hip of juist landelijk wonen? Ontdek ook de buurten rondom Leeuwesteyn. De buurt zelf valt binnen de wijk Leidsche Rijn in de gemeente Utrecht.

Bedrijventerrein De Wetering Terwijde-West Terwijde-Oost Het Zand-West Het Zand-Oost Leidsche Rijn-Centrum Grauwaart Hoge Weide Leeuwesteyn Parkwijk-Noord Parkwijk-Zuid Langerak Rijnvliet Bedrijvengebied Strijkviertel Bedrijvengebied Papendorp

Alle straten van Leeuwesteyn

Leeuwesteyn bestaat uit 37 straten. Voor elke straat hebben wij informatie over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende straten voor meer informatie.