Huizenmarkt Hoge Weide in Utrecht (maart 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Hoge Weide

Woningmarkt Hoge Weide

Hoge Weide is een buurt in de wijk Leidsche Rijn en plaats Utrecht binnen de gemeente Utrecht. Deze buurt telt volgens het CBS 36.540 inwoners. Momenteel staan er 8 woningen te koop en zijn er recent 28 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Hoge Weide. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 590.655 euro. Dit is boven gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 8
Woningen recent verkocht 28
Gemiddelde vraagprijs € 590.655
Percentage gezinnen met kinderen 47%

Verkoopduur woningen in Hoge Weide

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Hoge Weide is 8 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Hoge Weide moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Hoge Weide.

Woningen recent verkocht in Hoge Weide

Er zijn recent 28 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Hoge Weide. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Hoge Weide.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Hoge Weide. Een eengezinswoning in Hoge Weide komt het meest (85%) voor. Daarna komt een herenhuis met 6% het meest voor.

Gezinssamenstelling Hoge Weide

In Hoge Weide wonen relatief veel gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Hoge Weide

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Hoge Weide (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Hoge Weide
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Hoge Weide

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Hoge Weide vergeleken met de Utrecht en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Hoge Weide waar ligt dat?

Woningen te koop Hoge Weide

Wil je een huis kopen in Hoge Weide? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Hoge Weide . Er staan momenteel 8 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Hoge Weide alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Hoge Weide.

Bekijk hier alle koopwoningen in Hoge Weide. Zoek je huurwoning in Hoge Weide? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Hoge Weide

Starterswoningen in Hoge Weide zijn moeilijk te vinden. Woningen in het middensegment in Hoge Weide zijn vrijwel niet beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Hoge Weide zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Hoge Weide? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Hoge Weide

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Hoge Weide is 4.642 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (4.454 euro).

Leeftijden Hoge Weide

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Hoge Weide vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten rondom Hoge Weide

Hip of juist landelijk wonen? Ontdek ook de buurten rondom Hoge Weide. De buurt zelf valt binnen de wijk Leidsche Rijn in de gemeente Utrecht.

Bedrijventerrein De Wetering Terwijde-West Terwijde-Oost Het Zand-West Het Zand-Oost Leidsche Rijn-Centrum Grauwaart Hoge Weide Leeuwesteyn Parkwijk-Noord Parkwijk-Zuid Langerak Rijnvliet Bedrijvengebied Papendorp

Alle straten van Hoge Weide

Hoge Weide bestaat uit 37 straten. Voor elke straat hebben wij informatie over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende straten voor meer informatie.