logo Huispedia

Huizenprijzen en de huizenmarkt Hoge Weide in Utrecht

Begrijp de huizenprijzen in Hoge Weide Utrecht met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in Hoge Weide Utrecht

Hoge Weide is een buurt in de wijk Leidsche Rijn en plaats Utrecht binnen de gemeente Utrecht. Deze buurt telt volgens het CBS 47.100 inwoners. Momenteel staan er 2 woningen te koop en zijn er recent 13 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Hoge Weide. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 648.290 euro. Dit is boven gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 2
Woningen recent verkocht 13
Gemiddelde vraagprijs € 648.290
Percentage gezinnen met kinderen 44%

Verkoopduur woningen in Hoge Weide

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Hoge Weide is 10 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Hoge Weide moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Hoge Weide.

Woningen recent verkocht in Hoge Weide

Er zijn recent 13 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Hoge Weide. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Hoge Weide.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Hoge Weide. Een eengezinswoning in Hoge Weide komt het meest (84%) voor. Daarna komt een herenhuis met 6% het meest voor.

Gezinssamenstelling Hoge Weide

In Hoge Weide wonen relatief veel gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Hoge Weide

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Hoge Weide (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Veiligheid en misdaadcijfers Hoge Weide

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Hoge Weide vergeleken met de Utrecht en Nederland.

Huizenprijzen in Hoge Weide Utrecht

Starterswoningen in Hoge Weide Utrecht zijn moeilijk te vinden. Woningen in het middensegment in Hoge Weide Utrecht zijn vrijwel niet beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Hoge Weide Utrecht zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in Hoge Weide Utrecht? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop Hoge Weide Utrecht

Wil je een huis kopen in Hoge Weide Utrecht? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Hoge Weide Utrecht . Er staan momenteel 2 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Hoge Weide alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Hoge Weide.

Bekijk alle koopwoningen in Hoge Weide Utrecht. Zoek je huurwoning in Hoge Weide Utrecht? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Hoge Weide

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Hoge Weide is 4.839 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (4.642 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Hoge Weide

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Hoge Weide vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten rondom Hoge Weide

Hip of juist landelijk wonen? Ontdek ook de buurten rondom Hoge Weide. De buurt zelf valt binnen de wijk Leidsche Rijn in de gemeente Utrecht.

Bedrijventerrein De Wetering Terwijde-West Terwijde-Oost Het Zand-West Het Zand-Oost Leidsche Rijn-Centrum Grauwaart Hoge Weide Leeuwesteyn Parkwijk-Noord Parkwijk-Zuid Langerak Rijnvliet Bedrijvengebied Strijkviertel Bedrijvengebied Papendorp

Alle straten van Hoge Weide

Hoge Weide bestaat uit 37 straten. Voor elke straat hebben wij informatie over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende straten voor meer informatie.