Leidsche Rijn in gemeente Utrecht

Alle informatie over de woningmarkt, inwoners en woningen in Leidsche Rijn

Een eerste blik op Leidsche Rijn

Leidsche Rijn is een wijk in de gemeente Utrecht. Deze wijk telt volgens het CBS 36.540 inwoners. Momenteel staan er 79 woningen te koop en zijn er recent 110 woningen verkocht of verkocht onder voorboud in Leidsche Rijn. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 470.360 euro.

Woningen te koop 79
Woningen recent verkocht 110
Gemiddelde vraagprijs € 470.360
Percentage gezinnen met kinderen 47%

Verkoopduur woningen in Leidsche Rijn

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Leidsche Rijn is 18 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Leidsche Rijn moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Leidsche Rijn.

Woningen recent verkocht in Leidsche Rijn

Er zijn recent 110 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Leidsche Rijn. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Leidsche Rijn.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Leidsche Rijn. Een eengezinswoning in Leidsche Rijn komt het meest (42%) voor. Daarna komt een portiekflat met 24% het meest voor.

Gezinssamenstelling Leidsche Rijn

In Leidsche Rijn wonen relatief veel gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgelijke staat Leidsche Rijn

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgelijke staat van Leidsche Rijn (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Leidsche Rijn
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Leidsche Rijn

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Leidsche Rijn vergeleken met de Utrecht en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Woningen te koop in Leidsche Rijn

Wil je een huis kopen in Leidsche Rijn? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Leidsche Rijn. Er staan momenteel 79 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Leidsche Rijn alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Leidsche Rijn.

Huizenprijzen in Leidsche Rijn

Starterswoningen in Leidsche Rijn zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Leidsche Rijn zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Leidsche Rijn zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Leidsche Rijn? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Leidsche Rijn

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Leidsche Rijn is 3.570 euro. Dit is een stijging vergeleken met vorige jaar (3.454 euro). De huidige gemiddelde m2 prijs van woningen in Leidsche Rijn is hoger vergeleken met het gemiddelde van Nederland.

Leeftijden Leidsche Rijn

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Leidsche Rijn vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten in Leidsche Rijn

Stedelijk Hip, landelijk buiten wonen of stijlvol wonen in Leidsche Rijn? Ontdek ook de buurten binnen de wijk Leidsche Rijn

Bedrijventerrein De Wetering Terwijde-West Terwijde-Oost Het Zand-West Het Zand-Oost Leidsche Rijn-Centrum Grauwaart Hoge Weide Leeuwesteyn Parkwijk-Noord Parkwijk-Zuid Langerak Rijnvliet Bedrijvengebied Papendorp

Instellingen zijn opgeslagen