Huizenprijzen en de huizenmarkt Leidsche Rijn in De Meern

Begrijp de huizenprijzen in Leidsche Rijn Utrecht met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in Leidsche Rijn Utrecht

Leidsche Rijn is een wijk in de plaats De Meern binnen de gemeente Utrecht. Deze wijk telt volgens het CBS 36.540 inwoners. Momenteel staan er 30 woningen te koop en zijn er recent 145 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Leidsche Rijn. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 595.664 euro. Dit is boven gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 30
Woningen recent verkocht 145
Gemiddelde vraagprijs € 595.664
Percentage gezinnen met kinderen 47%

Verkoopduur woningen in Leidsche Rijn

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Leidsche Rijn is 13 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Leidsche Rijn moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Leidsche Rijn.

Woningen recent verkocht in Leidsche Rijn

Er zijn recent 145 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Leidsche Rijn. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Leidsche Rijn.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Leidsche Rijn. Een eengezinswoning in Leidsche Rijn komt het meest (49%) voor. Daarna komt een portiekflat met 20% het meest voor.

Gezinssamenstelling Leidsche Rijn

In Leidsche Rijn wonen relatief veel gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Leidsche Rijn

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Leidsche Rijn (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Veiligheid en misdaadcijfers Leidsche Rijn

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Leidsche Rijn vergeleken met de Utrecht en Nederland.

Huizenprijzen in Leidsche Rijn Utrecht

Starterswoningen in Leidsche Rijn Utrecht zijn moeilijk te vinden. Woningen in het middensegment in Leidsche Rijn Utrecht zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Leidsche Rijn Utrecht zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in Leidsche Rijn Utrecht? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop Leidsche Rijn Utrecht

Wil je een huis kopen in Leidsche Rijn Utrecht? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Leidsche Rijn Utrecht . Er staan momenteel 30 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Leidsche Rijn alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Leidsche Rijn.

Bekijk alle koopwoningen in Leidsche Rijn Utrecht. Zoek je huurwoning in Leidsche Rijn Utrecht? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Leidsche Rijn

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Leidsche Rijn is 4.971 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (4.558 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Leidsche Rijn

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Leidsche Rijn vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten in Leidsche Rijn

Stedelijk Hip, landelijk buiten wonen of stijlvol wonen in Leidsche Rijn? Ontdek ook de buurten binnen de wijk Leidsche Rijn

Bedrijventerrein De Wetering Terwijde-West Terwijde-Oost Het Zand-West Het Zand-Oost Leidsche Rijn-Centrum Grauwaart Hoge Weide Leeuwesteyn Parkwijk-Noord Parkwijk-Zuid Langerak Rijnvliet Bedrijvengebied Papendorp