logo Huispedia

Huizenprijzen en de huizenmarkt in gemeente Utrecht

Begrijp de huizenprijzen in gemeente Utrecht met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in gemeente Utrecht

Utrecht is een gemeente in de provincie Utrecht. Deze gemeente telt volgens het CBS 367.947 inwoners. Momenteel staan er 342 woningen te koop en zijn er recent 1.450 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Utrecht. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland. De gemiddelde WOZ-waarde van Amsterdam in 2021 is € 387.227.

Woningen te koop 342
Woningen recent verkocht 1.450
Gemiddelde vraagprijs € 532.988
Gemiddelde WOZ-waarde (2021) € 387.227
Percentage gezinnen met kinderen 27%

Verkoopduur woningen in Utrecht

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Utrecht is 13 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Utrecht moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Utrecht.

Woningen recent verkocht in Utrecht

Er zijn recent 1.450 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Utrecht. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Utrecht.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Utrecht. Een eengezinswoning in Utrecht komt het meest (28%) voor. Daarna komt een portiekflat met 25% het meest voor.

Gezinssamenstelling Utrecht

In Utrecht wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Utrecht

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Utrecht (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in gemeente Utrecht

Starterswoningen in gemeente Utrecht zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in gemeente Utrecht zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in gemeente Utrecht zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in gemeente Utrecht? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop gemeente Utrecht

Wil je een huis kopen in gemeente Utrecht? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in gemeente Utrecht . Er staan momenteel 342 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Utrecht alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Utrecht.

Bekijk alle koopwoningen in gemeente Utrecht. Zoek je huurwoning in gemeente Utrecht? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Utrecht

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Utrecht is 5.324 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (4.952 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Utrecht

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Utrecht vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Utrecht

De gemeente Utrecht telt 4 plaatsen.

De Meern Haarzuilens Utrecht Vleuten

Wijken van Utrecht

Utrecht bestaat uit 10 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.