De Huizenmarkt gemeente Utrecht (februari 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Utrecht

Woningmarkt Utrecht

Utrecht is een gemeente in de provincie Utrecht. Deze gemeente telt volgens het CBS 354.430 inwoners. Momenteel staan er 1.049 woningen te koop en zijn er recent 1.873 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Utrecht. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland. De gemiddelde WOZ-waarde van Amsterdam in 2021 is € 387.227.

Woningen te koop 1.049
Woningen recent verkocht 1.873
Gemiddelde vraagprijs € 494.653
Gemiddelde WOZ-waarde (2021) € 387.227
Percentage gezinnen met kinderen 27%

Verkoopduur woningen in Utrecht

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Utrecht is 14 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Utrecht moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Utrecht.

Woningen recent verkocht in Utrecht

Er zijn recent 1.873 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Utrecht. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Utrecht.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Utrecht. Een eengezinswoning in Utrecht komt het meest (27%) voor. Daarna komt een portiekflat met 26% het meest voor.

Gezinssamenstelling Utrecht

In Utrecht wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Utrecht

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Utrecht (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Utrecht
Binnenring: Nederland

Utrecht waar ligt dat?

Woningen te koop Utrecht

Wil je een huis kopen in Utrecht? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Utrecht . Er staan momenteel 1.049 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Utrecht alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Utrecht.

Bekijk hier alle koopwoningen in Utrecht. Zoek je huurwoning in Utrecht? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Utrecht

Starterswoningen in Utrecht zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Utrecht zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Utrecht zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Utrecht? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Utrecht

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Utrecht is 4.950 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (4.748 euro).

Leeftijden Utrecht

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Utrecht vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Utrecht

De gemeente Utrecht telt 4 plaatsen.

De Meern Haarzuilens Utrecht Vleuten

Alle wijken van Utrecht

Utrecht bestaat uit 11 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.