Alle woningmarktinfo Utrecht in gemeente Utrecht

Informatie over de woningmarkt, inwoners en woningen in Utrecht

Een eerste blik op Utrecht

Utrecht is een plaats in de gemeente Utrecht. Deze plaats telt volgens het CBS 354.430 inwoners. Momenteel staan er 1.082 woningen te koop en zijn er recent 1.749 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Utrecht. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 463.172 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 1.082
Woningen recent verkocht 1.749
Gemiddelde vraagprijs € 463.172
Percentage gezinnen met kinderen 27%

Verkoopduur woningen in Utrecht

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Utrecht is 14 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Utrecht moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Utrecht.

Woningen recent verkocht in Utrecht

Er zijn recent 1.749 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Utrecht. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Utrecht.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Utrecht. Een portiekflat in Utrecht komt het meest (29%) voor. Daarna komt een eengezinswoning met 22% het meest voor.

Gezinssamenstelling Utrecht

In Utrecht wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgelijke staat Utrecht

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgelijke staat van Utrecht (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Utrecht
Binnenring: Nederland

Woningen te koop in Utrecht

Wil je een huis kopen in Utrecht? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Utrecht . Er staan momenteel 1.082 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Utrecht alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Utrecht.

Zoek je huurwoning in Utrecht? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen in Utrecht.

Huizenprijzen in Utrecht

Starterswoningen in Utrecht zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Utrecht zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Utrecht zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Utrecht? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Utrecht

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Utrecht is 4.929 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (4.643 euro).

Leeftijden Utrecht

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Utrecht vergeleken met de rest van Nederland.

Alle wijken van Utrecht

Utrecht bestaat uit 11 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.

Instellingen zijn opgeslagen