logo Huispedia

Huizenprijzen en de huizenmarkt in Utrecht

Begrijp de huizenprijzen in Utrecht met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in Utrecht

Utrecht is een plaats in de gemeente Utrecht. Deze plaats telt volgens het CBS 367.947 inwoners. Momenteel staan er 282 woningen te koop en zijn er recent 1.174 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Utrecht. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 514.632 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 282
Woningen recent verkocht 1.174
Gemiddelde vraagprijs € 514.632
Percentage gezinnen met kinderen 27%

Verkoopduur woningen in Utrecht

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Utrecht is 13 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Utrecht moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Utrecht.

Woningen recent verkocht in Utrecht

Er zijn recent 1.174 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Utrecht. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Utrecht.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Utrecht. Een portiekflat in Utrecht komt het meest (27%) voor. Daarna komt een eengezinswoning met 24% het meest voor.

Gezinssamenstelling Utrecht

In Utrecht wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Utrecht

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Utrecht (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in Utrecht

Starterswoningen in Utrecht zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Utrecht zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Utrecht zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in Utrecht? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop Utrecht

Wil je een huis kopen in Utrecht? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Utrecht . Er staan momenteel 282 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Utrecht alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Utrecht.

Bekijk alle koopwoningen in Utrecht. Zoek je huurwoning in Utrecht? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Utrecht

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Utrecht is 5.374 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (5.079 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Utrecht

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Utrecht vergeleken met de rest van Nederland.

Wijken van Utrecht

Utrecht bestaat uit 10 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.