Huizenmarkt Rijnvliet in De Meern (maart 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Rijnvliet

Woningmarkt Rijnvliet

Rijnvliet is een buurt in de wijk Leidsche Rijn en plaats De Meern binnen de gemeente Utrecht. Deze buurt telt volgens het CBS 36.540 inwoners. Momenteel staan er 6 woningen te koop en zijn er recent 12 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Rijnvliet. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 715.656 euro. Dit is boven gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 6
Woningen recent verkocht 12
Gemiddelde vraagprijs € 715.656
Percentage gezinnen met kinderen 47%

Verkoopduur woningen in Rijnvliet

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Rijnvliet is 7 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Rijnvliet moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Rijnvliet.

Woningen recent verkocht in Rijnvliet

Er zijn recent 12 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Rijnvliet. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Rijnvliet.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Rijnvliet. Een eengezinswoning in Rijnvliet komt het meest (52%) voor. Daarna komt een herenhuis met 13% het meest voor.

Gezinssamenstelling Rijnvliet

In Rijnvliet wonen relatief veel gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Rijnvliet

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Rijnvliet (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Rijnvliet
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Rijnvliet

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Rijnvliet vergeleken met de Utrecht en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Rijnvliet waar ligt dat?

Woningen te koop Rijnvliet

Wil je een huis kopen in Rijnvliet? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Rijnvliet . Er staan momenteel 6 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Rijnvliet alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Rijnvliet.

Bekijk hier alle koopwoningen in Rijnvliet. Zoek je huurwoning in Rijnvliet? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Rijnvliet

Starterswoningen in Rijnvliet zijn moeilijk te vinden. Woningen in het middensegment in Rijnvliet zijn vrijwel niet beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Rijnvliet zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Rijnvliet? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Rijnvliet

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Rijnvliet is 4.993 euro. Dit is nagenoeg gelijk vergeleken met vorige jaar (4.991 euro).

Leeftijden Rijnvliet

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Rijnvliet vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten rondom Rijnvliet

Hip of juist landelijk wonen? Ontdek ook de buurten rondom Rijnvliet. De buurt zelf valt binnen de wijk Leidsche Rijn in de gemeente Utrecht.

Bedrijventerrein De Wetering Terwijde-West Terwijde-Oost Het Zand-West Het Zand-Oost Leidsche Rijn-Centrum Grauwaart Hoge Weide Leeuwesteyn Parkwijk-Noord Parkwijk-Zuid Langerak Rijnvliet Bedrijvengebied Papendorp

Alle straten van Rijnvliet

Rijnvliet bestaat uit 37 straten. Voor elke straat hebben wij informatie over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende straten voor meer informatie.