Huizenprijzen en de huizenmarkt in gemeente Sittard-Geleen

Begrijp de huizenprijzen in gemeente Sittard-Geleen met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in gemeente Sittard-Geleen

Sittard-Geleen is een gemeente in de provincie Limburg. Deze gemeente telt volgens het CBS 92.955 inwoners. Momenteel staan er 150 woningen te koop en zijn er recent 347 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Sittard-Geleen. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland. De gemiddelde WOZ-waarde van Amsterdam in 2021 is € 219.728.

Woningen te koop 150
Woningen recent verkocht 347
Gemiddelde vraagprijs € 339.027
Gemiddelde WOZ-waarde (2021) € 219.728
Percentage gezinnen met kinderen 31%

Verkoopduur woningen in Sittard-Geleen

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Sittard-Geleen is 20 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Sittard-Geleen moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Sittard-Geleen.

Woningen recent verkocht in Sittard-Geleen

Er zijn recent 347 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Sittard-Geleen. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Sittard-Geleen.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Sittard-Geleen. Een eengezinswoning in Sittard-Geleen komt het meest (56%) voor. Daarna komt een portiekflat met 12% het meest voor.

Gezinssamenstelling Sittard-Geleen

In Sittard-Geleen wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Sittard-Geleen

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Sittard-Geleen (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in gemeente Sittard-Geleen

Starterswoningen in gemeente Sittard-Geleen zijn redelijk te vinden. Woningen in het middensegment in gemeente Sittard-Geleen zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in gemeente Sittard-Geleen zijn redelijk beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in gemeente Sittard-Geleen? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop gemeente Sittard-Geleen

Wil je een huis kopen in gemeente Sittard-Geleen? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in gemeente Sittard-Geleen . Er staan momenteel 150 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Sittard-Geleen alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Sittard-Geleen.

Bekijk alle koopwoningen in gemeente Sittard-Geleen. Zoek je huurwoning in gemeente Sittard-Geleen? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Sittard-Geleen

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Sittard-Geleen is 2.389 euro. Dit is een lichte stijging vergeleken met vorige jaar (2.370 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Sittard-Geleen

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Sittard-Geleen vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Sittard-Geleen

De gemeente Sittard-Geleen telt 13 plaatsen.

Born Buchten Einighausen Geleen Grevenbicht Guttecoven Holtum Limbricht Munstergeleen Obbicht Papenhoven Sittard Windraak

Wijken van Sittard-Geleen

Sittard-Geleen bestaat uit 8 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.