Gemeente Sittard-Geleen

Alle informatie over de woningmarkt, inwoners en woningen in Sittard-Geleen

Een eerste blik op Sittard-Geleen

Sittard-Geleen is een gemeente in de provincie Limburg. Deze gemeente telt volgens het CBS 92.955 inwoners. Momenteel staan er 319 woningen te koop en zijn er recent 744 woningen verkocht of verkocht onder voorboud in Sittard-Geleen. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 306.203 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 319
Woningen recent verkocht 744
Gemiddelde vraagprijs € 306.203
Percentage gezinnen met kinderen 31%

Verkoopduur woningen in Sittard-Geleen

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Sittard-Geleen is 33 dagen. Dit is gelijk of nagenoeg gelijk vergeleken met de rest van Nederland. Een bod doen op huis in Sittard-Geleen kan je waarschijnlijk regelijk gelijk doen op vraagprijs.

Woningen recent verkocht in Sittard-Geleen

Er zijn recent 744 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Sittard-Geleen. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Sittard-Geleen.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Sittard-Geleen. Een eengezinswoning in Sittard-Geleen komt het meest (48%) voor. Daarna komt een portiekflat met 14% het meest voor.

Gezinssamenstelling Sittard-Geleen

In Sittard-Geleen wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgelijke staat Sittard-Geleen

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgelijke staat van Sittard-Geleen (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Sittard-Geleen
Binnenring: Nederland

Woningen te koop in Sittard-Geleen

Wil je een huis kopen in Sittard-Geleen? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Sittard-Geleen . Er staan momenteel 319 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Sittard-Geleen alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Sittard-Geleen.

Zoek je huurwoning in Sittard-Geleen? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen in Sittard-Geleen.

Huizenprijzen in Sittard-Geleen

Starterswoningen in Sittard-Geleen zijn redelijk te vinden. Woningen in het middensegment in Sittard-Geleen zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Sittard-Geleen zijn redelijk beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Sittard-Geleen? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Sittard-Geleen

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Sittard-Geleen is 1.862 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (1.754 euro). De huidige gemiddelde m2 prijs van woningen in Sittard-Geleen is lager vergeleken met het gemiddelde van Nederland.

Leeftijden Sittard-Geleen

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Sittard-Geleen vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Sittard-Geleen

De gemeente Sittard-Geleen telt 13 plaatsen.

Born Buchten Einighausen Geleen Grevenbicht Guttecoven Holtum Limbricht Munstergeleen Obbicht Papenhoven Sittard Windraak

Alle wijken van Sittard-Geleen

Sittard-Geleen bestaat uit 8 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.

Instellingen zijn opgeslagen