De Huizenmarkt in Buchten (maart 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Buchten

Woningmarkt Buchten

Buchten is een plaats in de gemeente Sittard-Geleen. Deze plaats telt volgens het CBS 92.955 inwoners. Momenteel staan er 5 woningen te koop en zijn er recent 14 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Buchten. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 303.401 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 5
Woningen recent verkocht 14
Gemiddelde vraagprijs € 303.401
Percentage gezinnen met kinderen 31%

Verkoopduur woningen in Buchten

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Buchten is 21 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Buchten moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Buchten.

Woningen recent verkocht in Buchten

Er zijn recent 14 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Buchten. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Buchten.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Buchten. Een eengezinswoning in Buchten komt het meest (76%) voor. Daarna komt een portiekflat met 13% het meest voor.

Gezinssamenstelling Buchten

In Buchten wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Buchten

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Buchten (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Buchten
Binnenring: Nederland

Buchten waar ligt dat?

Woningen te koop Buchten

Wil je een huis kopen in Buchten? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Buchten . Er staan momenteel 5 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Buchten alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Buchten.

Bekijk hier alle koopwoningen in Buchten. Zoek je huurwoning in Buchten? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Buchten

Starterswoningen in Buchten zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Buchten zijn goed beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Buchten zijn redelijk beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Buchten? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Buchten

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Buchten is 2.138 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (1.999 euro).

Leeftijden Buchten

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Buchten vergeleken met de rest van Nederland.

Alle wijken van Buchten

Buchten bestaat uit 8 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.