Huizenmarkt Sittard in Sittard (februari 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Sittard

Woningmarkt Sittard

Sittard is een wijk in de plaats Sittard binnen de gemeente Sittard-Geleen. Deze wijk telt volgens het CBS 12.375 inwoners. Momenteel staan er 41 woningen te koop en zijn er recent 69 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Sittard. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 426.261 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 41
Woningen recent verkocht 69
Gemiddelde vraagprijs € 426.261
Percentage gezinnen met kinderen 22%

Verkoopduur woningen in Sittard

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Sittard is 20 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Sittard moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Sittard.

Woningen recent verkocht in Sittard

Er zijn recent 69 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Sittard. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Sittard.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Sittard. Een eengezinswoning in Sittard komt het meest (40%) voor. Daarna komt een portiekflat met 14% het meest voor.

Gezinssamenstelling Sittard

In Sittard wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Sittard

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Sittard (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Sittard
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Sittard

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Sittard vergeleken met de Sittard-Geleen en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Sittard waar ligt dat?

Woningen te koop Sittard

Wil je een huis kopen in Sittard? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Sittard . Er staan momenteel 41 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Sittard alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Sittard.

Bekijk hier alle koopwoningen in Sittard. Zoek je huurwoning in Sittard? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Sittard

Starterswoningen in Sittard zijn redelijk te vinden. Woningen in het middensegment in Sittard zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Sittard zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Sittard? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Sittard

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Sittard is 2.836 euro. Dit is een stijging vergeleken met vorige jaar (2.739 euro).

Leeftijden Sittard

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Sittard vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten in Sittard

Stedelijk Hip, landelijk buiten wonen of stijlvol wonen in Sittard? Ontdek ook de buurten binnen de wijk Sittard

Sittard-Centrum Sanderbout Ophoven Kollenberg-Park Leyenbroek Omgeving Watersley