logo Huispedia

Huizenprijzen en de huizenmarkt Sittard in Sittard

Begrijp de huizenprijzen in Sittard Sittard-Geleen met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in Sittard Sittard-Geleen

Sittard is een wijk in de plaats Sittard binnen de gemeente Sittard-Geleen. Deze wijk telt volgens het CBS 12.885 inwoners. Momenteel staan er 39 woningen te koop en zijn er recent 57 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Sittard. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 431.637 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 39
Woningen recent verkocht 57
Gemiddelde vraagprijs € 431.637
Percentage gezinnen met kinderen 21%

Verkoopduur woningen in Sittard

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Sittard is 21 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Sittard moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Sittard.

Woningen recent verkocht in Sittard

Er zijn recent 57 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Sittard. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Sittard.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Sittard. Een eengezinswoning in Sittard komt het meest (41%) voor. Daarna komt een portiekflat met 14% het meest voor.

Gezinssamenstelling Sittard

In Sittard wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Sittard

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Sittard (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Veiligheid en misdaadcijfers Sittard

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Sittard vergeleken met de Sittard-Geleen en Nederland.

Huizenprijzen in Sittard Sittard-Geleen

Starterswoningen in Sittard Sittard-Geleen zijn redelijk te vinden. Woningen in het middensegment in Sittard Sittard-Geleen zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Sittard Sittard-Geleen zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in Sittard Sittard-Geleen? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop Sittard Sittard-Geleen

Wil je een huis kopen in Sittard Sittard-Geleen? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Sittard Sittard-Geleen . Er staan momenteel 39 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Sittard alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Sittard.

Bekijk alle koopwoningen in Sittard Sittard-Geleen. Zoek je huurwoning in Sittard Sittard-Geleen? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Sittard

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Sittard is 2.782 euro. Dit is een daling vergeleken met vorige jaar (2.836 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Sittard

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Sittard vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten in Sittard

Stedelijk Hip, landelijk buiten wonen of stijlvol wonen in Sittard? Ontdek ook de buurten binnen de wijk Sittard

Sittard-Centrum Sanderbout Ophoven Kollenberg-Park Leyenbroek Omgeving Watersley