De Huizenmarkt in Sittard (mei 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Sittard

Woningmarkt Sittard

Sittard is een plaats in de gemeente Sittard-Geleen. Deze plaats telt volgens het CBS 92.955 inwoners. Momenteel staan er 107 woningen te koop en zijn er recent 250 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Sittard. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 361.208 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 107
Woningen recent verkocht 250
Gemiddelde vraagprijs € 361.208
Percentage gezinnen met kinderen 31%

Verkoopduur woningen in Sittard

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Sittard is 22 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Sittard moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Sittard.

Woningen recent verkocht in Sittard

Er zijn recent 250 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Sittard. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Sittard.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Sittard. Een eengezinswoning in Sittard komt het meest (52%) voor. Daarna komt een galerijflat met 16% het meest voor.

Gezinssamenstelling Sittard

In Sittard wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Sittard

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Sittard (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Sittard
Binnenring: Nederland

Sittard waar ligt dat?

Woningen te koop Sittard

Wil je een huis kopen in Sittard? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Sittard . Er staan momenteel 107 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Sittard alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Sittard.

Bekijk hier alle koopwoningen in Sittard. Zoek je huurwoning in Sittard? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Sittard

Starterswoningen in Sittard zijn redelijk te vinden. Woningen in het middensegment in Sittard zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Sittard zijn redelijk beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Sittard? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Sittard

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Sittard is 2.566 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.433 euro).

Leeftijden Sittard

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Sittard vergeleken met de rest van Nederland.

Alle wijken van Sittard

Sittard bestaat uit 8 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.