De Huizenmarkt in Kollum (maart 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Kollum

Woningmarkt Kollum

Kollum is een plaats in de gemeente Noardeast-Fryslân. Deze plaats telt volgens het CBS 45.130 inwoners. Momenteel staan er 17 woningen te koop en zijn er recent 29 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Kollum. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 310.471 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 17
Woningen recent verkocht 29
Gemiddelde vraagprijs € 310.471
Percentage gezinnen met kinderen 38%

Verkoopduur woningen in Kollum

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Kollum is 30 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Kollum moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Kollum.

Woningen recent verkocht in Kollum

Er zijn recent 29 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Kollum. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Kollum.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Kollum. Een eengezinswoning in Kollum komt het meest (73%) voor. Daarna komt een galerijflat met 6% het meest voor.

Gezinssamenstelling Kollum

In Kollum wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Kollum

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Kollum (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Kollum
Binnenring: Nederland

Kollum waar ligt dat?

Woningen te koop Kollum

Wil je een huis kopen in Kollum? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Kollum . Er staan momenteel 17 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Kollum alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Kollum.

Bekijk hier alle koopwoningen in Kollum. Zoek je huurwoning in Kollum? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Kollum

Starterswoningen in Kollum zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Kollum zijn goed beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Kollum zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Kollum? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Kollum

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Kollum is 2.586 euro. Dit is een daling vergeleken met vorige jaar (2.665 euro).

Leeftijden Kollum

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Kollum vergeleken met de rest van Nederland.

Alle wijken van Kollum

Kollum bestaat uit 15 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.