Alle woningmarktinfo Eerschot

Informatie over de woningmarkt, inwoners en woningen in Eerschot

Een eerste blik op Eerschot

Eerschot is een buurt in de gemeente Meierijstad. Deze buurt telt volgens het CBS 17.985 inwoners. Momenteel staan er 3 woningen te koop en zijn er recent 9 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Eerschot. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 475.039 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 3
Woningen recent verkocht 9
Gemiddelde vraagprijs € 475.039
Percentage gezinnen met kinderen 37%

Verkoopduur woningen in Eerschot

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Eerschot is 28 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Eerschot moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Eerschot.

Woningen recent verkocht in Eerschot

Er zijn recent 9 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Eerschot. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Eerschot.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Eerschot. Een eengezinswoning in Eerschot komt het meest (83%) voor. Daarna komt een portiekflat met 11% het meest voor.

Gezinssamenstelling Eerschot

In Eerschot wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgelijke staat Eerschot

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgelijke staat van Eerschot (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Eerschot
Binnenring: Nederland

Eerschot waar ligt dat?

Woningen te koop in Eerschot

Wil je een huis kopen in Eerschot? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Eerschot . Er staan momenteel 3 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Eerschot alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Eerschot.

Zoek je huurwoning in Eerschot? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen in Eerschot.

Huizenprijzen in Eerschot

Starterswoningen in Eerschot zijn moeilijk te vinden. Woningen in het middensegment in Eerschot zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Eerschot zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Eerschot? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Eerschot

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Eerschot is 3.391 euro. Dit is een daling vergeleken met vorige jaar (3.975 euro).

Leeftijden Eerschot

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Eerschot vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten rondom Eerschot

Hip of juist landelijk wonen? Ontdek ook de buurten rondom Eerschot. De buurt zelf valt binnen de wijk Sint-Oedenrode in de gemeente Meierijstad.

Armenhoef Boskant Buitengebied Boskant Buitengebied Jekschotse Heide en Everse Buitengebied Nijnsel Buitengebied Olland Buitengebied Rijsingen en Schijndelse Heide Buitengebied Veerse Heide en Koevering Buitengebied Vressel en Zwijnsbergen Cathalijne en Kinderbos Eerschot Heikant en Sluitappel Kienehoef Noord Kienehoef Zuid Nijnsel Olland Sint-Oedenrode Centrum Noord Sint-Oedenrode Centrum Zuid

Alle straten van Eerschot

Eerschot bestaat uit 32 straten. Voor elke straat hebben wij informatie over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende straten voor meer informatie.