Huizenprijzen en de huizenmarkt in gemeente Meierijstad

Begrijp de huizenprijzen in gemeente Meierijstad met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in gemeente Meierijstad

Meierijstad is een gemeente in de provincie Noord-Brabant. Deze gemeente telt volgens het CBS 56.380 inwoners. Momenteel staan er 154 woningen te koop en zijn er recent 303 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Meierijstad. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland. De gemiddelde WOZ-waarde van Amsterdam in 2021 is € 342.959.

Woningen te koop 154
Woningen recent verkocht 303
Gemiddelde vraagprijs € 551.301
Gemiddelde WOZ-waarde (2021) € 342.959
Percentage gezinnen met kinderen 38%

Verkoopduur woningen in Meierijstad

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Meierijstad is 25 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Meierijstad moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Meierijstad.

Woningen recent verkocht in Meierijstad

Er zijn recent 303 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Meierijstad. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Meierijstad.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Meierijstad. Een eengezinswoning in Meierijstad komt het meest (67%) voor. Daarna komt een galerijflat met 6% het meest voor.

Gezinssamenstelling Meierijstad

In Meierijstad wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Meierijstad

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Meierijstad (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in gemeente Meierijstad

Starterswoningen in gemeente Meierijstad zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in gemeente Meierijstad zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in gemeente Meierijstad zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in gemeente Meierijstad? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop gemeente Meierijstad

Wil je een huis kopen in gemeente Meierijstad? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in gemeente Meierijstad . Er staan momenteel 154 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Meierijstad alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Meierijstad.

Bekijk alle koopwoningen in gemeente Meierijstad. Zoek je huurwoning in gemeente Meierijstad? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Meierijstad

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Meierijstad is 3.631 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (3.300 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Meierijstad

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Meierijstad vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Meierijstad

De gemeente Meierijstad telt 4 plaatsen.

Erp Schijndel Sint-Oedenrode Veghel

Wijken van Meierijstad

Meierijstad bestaat uit 3 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.