Gemeente Meierijstad

Alle informatie over de woningmarkt, inwoners en woningen in Meierijstad

Een eerste blik op Meierijstad

Meierijstad is een gemeente in de provincie Noord-Brabant. Deze gemeente telt volgens het CBS 56.380 inwoners. Momenteel staan er 326 woningen te koop en zijn er recent 679 woningen verkocht of verkocht onder voorboud in Meierijstad. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 507.769 euro. Dit is gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 326
Woningen recent verkocht 679
Gemiddelde vraagprijs € 507.769
Percentage gezinnen met kinderen 38%

Verkoopduur woningen in Meierijstad

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Meierijstad is 49 dagen. Dit is langer vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Meierijstad kan je mogelijk met een wat lager bod doen dan de vraagprijs.

Woningen recent verkocht in Meierijstad

Er zijn recent 679 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Meierijstad. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Meierijstad.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Meierijstad. Een eengezinswoning in Meierijstad komt het meest (63%) voor. Daarna komt een portiekflat met 8% het meest voor.

Gezinssamenstelling Meierijstad

In Meierijstad wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgelijke staat Meierijstad

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgelijke staat van Meierijstad (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Meierijstad
Binnenring: Nederland

Woningen te koop in Meierijstad

Wil je een huis kopen in Meierijstad? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Meierijstad . Er staan momenteel 326 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Meierijstad alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Meierijstad.

Zoek je huurwoning in Meierijstad? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen in Meierijstad.

Huizenprijzen in Meierijstad

Starterswoningen in Meierijstad zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Meierijstad zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Meierijstad zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Meierijstad? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Meierijstad

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Meierijstad is 2.788 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.674 euro). De huidige gemiddelde m2 prijs van woningen in Meierijstad is redelijk gelijk vergeleken met het gemiddelde van Nederland.

Leeftijden Meierijstad

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Meierijstad vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Meierijstad

De gemeente Meierijstad telt 4 plaatsen.

Erp Schijndel Sint-Oedenrode Veghel

Alle wijken van Meierijstad

Meierijstad bestaat uit 3 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.

Instellingen zijn opgeslagen