De Huizenmarkt gemeente Meierijstad (december 2022)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Meierijstad

Woningmarkt Meierijstad

Meierijstad is een gemeente in de provincie Noord-Brabant. Deze gemeente telt volgens het CBS 56.380 inwoners. Momenteel staan er 271 woningen te koop en zijn er recent 278 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Meierijstad. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland. De gemiddelde WOZ-waarde van Amsterdam in 2021 is € 342.959.

Woningen te koop 271
Woningen recent verkocht 278
Gemiddelde vraagprijs € 517.608
Gemiddelde WOZ-waarde (2021) € 342.959
Percentage gezinnen met kinderen 38%

Verkoopduur woningen in Meierijstad

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Meierijstad is 26 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Meierijstad moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Meierijstad.

Woningen recent verkocht in Meierijstad

Er zijn recent 278 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Meierijstad. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Meierijstad.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Meierijstad. Een eengezinswoning in Meierijstad komt het meest (66%) voor. Daarna komt een portiekflat met 7% het meest voor.

Gezinssamenstelling Meierijstad

In Meierijstad wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Meierijstad

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Meierijstad (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Meierijstad
Binnenring: Nederland

Meierijstad waar ligt dat?

Woningen te koop Meierijstad

Wil je een huis kopen in Meierijstad? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Meierijstad . Er staan momenteel 271 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Meierijstad alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Meierijstad.

Bekijk hier alle koopwoningen in Meierijstad. Zoek je huurwoning in Meierijstad? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Meierijstad

Starterswoningen in Meierijstad zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Meierijstad zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Meierijstad zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Meierijstad? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Meierijstad

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Meierijstad is 3.300 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (3.066 euro).

Leeftijden Meierijstad

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Meierijstad vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Meierijstad

De gemeente Meierijstad telt 4 plaatsen.

Erp Schijndel Sint-Oedenrode Veghel

Alle wijken van Meierijstad

Meierijstad bestaat uit 3 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.