logo Huispedia

Huizenprijzen en de huizenmarkt in gemeente Breda

Begrijp de huizenprijzen in gemeente Breda met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in gemeente Breda

Breda is een gemeente in de provincie Noord-Brabant. Deze gemeente telt volgens het CBS 186.438 inwoners. Momenteel staan er 250 woningen te koop en zijn er recent 839 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Breda. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland. De gemiddelde WOZ-waarde van Amsterdam in 2021 is € 337.322.

Woningen te koop 250
Woningen recent verkocht 839
Gemiddelde vraagprijs € 543.873
Gemiddelde WOZ-waarde (2021) € 337.322
Percentage gezinnen met kinderen 30%

Verkoopduur woningen in Breda

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Breda is 18 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Breda moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Breda.

Woningen recent verkocht in Breda

Er zijn recent 839 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Breda. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Breda.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Breda. Een eengezinswoning in Breda komt het meest (41%) voor. Daarna komt een portiekflat met 22% het meest voor.

Gezinssamenstelling Breda

In Breda wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Breda

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Breda (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in gemeente Breda

Starterswoningen in gemeente Breda zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in gemeente Breda zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in gemeente Breda zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in gemeente Breda? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop gemeente Breda

Wil je een huis kopen in gemeente Breda? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in gemeente Breda . Er staan momenteel 250 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Breda alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Breda.

Bekijk alle koopwoningen in gemeente Breda. Zoek je huurwoning in gemeente Breda? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Breda

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Breda is 4.093 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (3.810 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Breda

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Breda vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Breda

De gemeente Breda telt 5 plaatsen.

Bavel Breda Prinsenbeek Teteringen Ulvenhout

Wijken van Breda

Breda bestaat uit 11 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.