De Huizenmarkt gemeente Breda (december 2022)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Breda

Woningmarkt Breda

Breda is een gemeente in de provincie Noord-Brabant. Deze gemeente telt volgens het CBS 185.755 inwoners. Momenteel staan er 775 woningen te koop en zijn er recent 670 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Breda. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 775
Woningen recent verkocht 670
Gemiddelde vraagprijs € 530.288
Percentage gezinnen met kinderen 34%

Verkoopduur woningen in Breda

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Breda is 19 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Breda moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Breda.

Woningen recent verkocht in Breda

Er zijn recent 670 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Breda. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Breda.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Breda. Een eengezinswoning in Breda komt het meest (40%) voor. Daarna komt een portiekflat met 23% het meest voor.

Gezinssamenstelling Breda

In Breda wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Breda

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Breda (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Breda
Binnenring: Nederland

Breda waar ligt dat?

Woningen te koop Breda

Wil je een huis kopen in Breda? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Breda . Er staan momenteel 775 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Breda alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Breda.

Bekijk hier alle koopwoningen in Breda. Zoek je huurwoning in Breda? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Breda

Starterswoningen in Breda zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Breda zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Breda zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Breda? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Breda

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Breda is 3.780 euro. Dit is een stijging vergeleken met vorige jaar (3.681 euro).

Leeftijden Breda

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Breda vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Breda

De gemeente Breda telt 5 plaatsen.

Bavel Breda Prinsenbeek Teteringen Ulvenhout

Alle wijken van Breda

Breda bestaat uit 13 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.