Prinsenbeek in gemeente Breda

Alle informatie over de woningmarkt, inwoners en woningen in Prinsenbeek

Een eerste blik op Prinsenbeek

Prinsenbeek is een wijk in de gemeente Breda. Deze wijk telt volgens het CBS 11.715 inwoners. Momenteel staan er 43 woningen te koop en zijn er recent 123 woningen verkocht of verkocht onder voorboud in Prinsenbeek. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 525.834 euro.

Woningen te koop 43
Woningen recent verkocht 123
Gemiddelde vraagprijs € 525.834
Percentage gezinnen met kinderen 40%

Verkoopduur woningen in Prinsenbeek

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Prinsenbeek is 34 dagen. Dit is gelijk of nagenoeg gelijk vergeleken met de rest van Nederland. Een bod doen op huis in Prinsenbeek kan je waarschijnlijk regelijk gelijk doen op vraagprijs.

Woningen recent verkocht in Prinsenbeek

Er zijn recent 123 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Prinsenbeek. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Prinsenbeek.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Prinsenbeek. Een eengezinswoning in Prinsenbeek komt het meest (75%) voor. Daarna komt een portiekflat met 7% het meest voor.

Gezinssamenstelling Prinsenbeek

In Prinsenbeek wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgelijke staat Prinsenbeek

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgelijke staat van Prinsenbeek (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Prinsenbeek
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Prinsenbeek

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Prinsenbeek vergeleken met de Breda en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Woningen te koop in Prinsenbeek

Wil je een huis kopen in Prinsenbeek? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Prinsenbeek . Er staan momenteel 43 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Prinsenbeek alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Prinsenbeek.

Zoek je huurwoning in Prinsenbeek? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen in Prinsenbeek.

Huizenprijzen in Prinsenbeek

Starterswoningen in Prinsenbeek zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Prinsenbeek zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Prinsenbeek zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Prinsenbeek? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Prinsenbeek

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Prinsenbeek is 3.337 euro. Dit is een stijging vergeleken met vorige jaar (3.243 euro). De huidige gemiddelde m2 prijs van woningen in Prinsenbeek is redelijk gelijk vergeleken met het gemiddelde van Nederland.

Leeftijden Prinsenbeek

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Prinsenbeek vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten in Prinsenbeek

Stedelijk Hip, landelijk buiten wonen of stijlvol wonen in Prinsenbeek? Ontdek ook de buurten binnen de wijk Prinsenbeek

Prinsenbeek Buitengebied Prinsenbeek

Instellingen zijn opgeslagen