Bavel in gemeente Breda

Alle informatie over de woningmarkt, inwoners en woningen in Bavel

Een eerste blik op Bavel

Bavel is een wijk in de gemeente Breda. Deze wijk telt volgens het CBS 8.330 inwoners. Momenteel staan er 31 woningen te koop en zijn er recent 72 woningen verkocht of verkocht onder voorboud in Bavel. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 713.845 euro.

Woningen te koop 31
Woningen recent verkocht 72
Gemiddelde vraagprijs € 713.845
Percentage gezinnen met kinderen 43%

Verkoopduur woningen in Bavel

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Bavel is 38 dagen. Dit is gelijk of nagenoeg gelijk vergeleken met de rest van Nederland. Een bod doen op huis in Bavel kan je waarschijnlijk regelijk gelijk doen op vraagprijs.

Woningen recent verkocht in Bavel

Er zijn recent 72 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Bavel. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Bavel.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Bavel. Een eengezinswoning in Bavel komt het meest (69%) voor. Daarna komt een portiekflat met 13% het meest voor.

Gezinssamenstelling Bavel

In Bavel wonen relatief veel gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgelijke staat Bavel

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgelijke staat van Bavel (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Bavel
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Bavel

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Bavel vergeleken met de Breda en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Woningen te koop in Bavel

Wil je een huis kopen in Bavel? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Bavel . Er staan momenteel 31 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Bavel alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Bavel.

Zoek je huurwoning in Bavel? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen in Bavel.

Huizenprijzen in Bavel

Starterswoningen in Bavel zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Bavel zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Bavel zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Bavel? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Bavel

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Bavel is 3.653 euro. De huidige gemiddelde m2 prijs van woningen in Bavel is hoger vergeleken met het gemiddelde van Nederland.

Leeftijden Bavel

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Bavel vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten in Bavel

Stedelijk Hip, landelijk buiten wonen of stijlvol wonen in Bavel? Ontdek ook de buurten binnen de wijk Bavel

Bavel Nieuw Wolfslaar Buitengebied Bavel

Instellingen zijn opgeslagen