Breda Oost in gemeente Breda

Alle informatie over de woningmarkt, inwoners en woningen in Breda Oost

Een eerste blik op Breda Oost

Breda Oost is een wijk in de gemeente Breda. Deze wijk telt volgens het CBS 24.120 inwoners. Momenteel staan er 76 woningen te koop en zijn er recent 169 woningen verkocht of verkocht onder voorboud in Breda Oost. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 482.426 euro.

Woningen te koop 76
Woningen recent verkocht 169
Gemiddelde vraagprijs € 482.426
Percentage gezinnen met kinderen 27%

Verkoopduur woningen in Breda Oost

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Breda Oost is 24 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Breda Oost moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Breda Oost.

Woningen recent verkocht in Breda Oost

Er zijn recent 169 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Breda Oost. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Breda Oost.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Breda Oost. Een portiekflat in Breda Oost komt het meest (33%) voor. Daarna komt een eengezinswoning met 32% het meest voor.

Gezinssamenstelling Breda Oost

In Breda Oost wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgelijke staat Breda Oost

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgelijke staat van Breda Oost (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Breda Oost
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Breda Oost

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Breda Oost vergeleken met de Breda en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Woningen te koop in Breda Oost

Wil je een huis kopen in Breda Oost? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Breda Oost . Er staan momenteel 76 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Breda Oost alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Breda Oost.

Zoek je huurwoning in Breda Oost? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen in Breda Oost.

Huizenprijzen in Breda Oost

Starterswoningen in Breda Oost zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Breda Oost zijn goed beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Breda Oost zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Breda Oost? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Breda Oost

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Breda Oost is 3.382 euro. Dit is een stijging vergeleken met vorige jaar (3.254 euro). De huidige gemiddelde m2 prijs van woningen in Breda Oost is redelijk gelijk vergeleken met het gemiddelde van Nederland.

Leeftijden Breda Oost

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Breda Oost vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten in Breda Oost

Stedelijk Hip, landelijk buiten wonen of stijlvol wonen in Breda Oost? Ontdek ook de buurten binnen de wijk Breda Oost

Brabantpark Sportpark Zandberg Heusdenhout Moleneind-Oost Hoogeind

Instellingen zijn opgeslagen