Breda Centrum in gemeente Breda

Alle informatie over de woningmarkt, inwoners en woningen in Breda Centrum

Een eerste blik op Breda Centrum

Breda Centrum is een wijk in de gemeente Breda. Deze wijk telt volgens het CBS 14.965 inwoners. Momenteel staan er 44 woningen te koop en zijn er recent 113 woningen verkocht of verkocht onder voorboud in Breda Centrum. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 411.222 euro.

Woningen te koop 44
Woningen recent verkocht 113
Gemiddelde vraagprijs € 411.222
Percentage gezinnen met kinderen 9%

Verkoopduur woningen in Breda Centrum

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Breda Centrum is 28 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Breda Centrum moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Breda Centrum.

Woningen recent verkocht in Breda Centrum

Er zijn recent 113 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Breda Centrum. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Breda Centrum.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Breda Centrum. Een galerijflat in Breda Centrum komt het meest (39%) voor. Daarna komt een portiekflat met 34% het meest voor.

Gezinssamenstelling Breda Centrum

In Breda Centrum wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgelijke staat Breda Centrum

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgelijke staat van Breda Centrum (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Breda Centrum
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Breda Centrum

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Breda Centrum vergeleken met de Breda en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Woningen te koop in Breda Centrum

Wil je een huis kopen in Breda Centrum? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Breda Centrum . Er staan momenteel 44 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Breda Centrum alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Breda Centrum.

Zoek je huurwoning in Breda Centrum? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen in Breda Centrum.

Huizenprijzen in Breda Centrum

Starterswoningen in Breda Centrum zijn redelijk te vinden. Woningen in het middensegment in Breda Centrum zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Breda Centrum zijn redelijk beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Breda Centrum? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Breda Centrum

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Breda Centrum is 3.451 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (3.299 euro). De huidige gemiddelde m2 prijs van woningen in Breda Centrum is hoger vergeleken met het gemiddelde van Nederland.

Leeftijden Breda Centrum

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Breda Centrum vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten in Breda Centrum

Stedelijk Hip, landelijk buiten wonen of stijlvol wonen in Breda Centrum? Ontdek ook de buurten binnen de wijk Breda Centrum

Valkenberg Chassé Fellenoord Schorsmolen Station City

Instellingen zijn opgeslagen