logo Huispedia

Huizenprijzen en de huizenmarkt in Breda

Begrijp de huizenprijzen in Breda met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in Breda

Breda is een plaats in de gemeente Breda. Deze plaats telt volgens het CBS 186.438 inwoners. Momenteel staan er 209 woningen te koop en zijn er recent 735 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Breda. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 503.681 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 209
Woningen recent verkocht 735
Gemiddelde vraagprijs € 503.681
Percentage gezinnen met kinderen 30%

Verkoopduur woningen in Breda

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Breda is 18 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Breda moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Breda.

Woningen recent verkocht in Breda

Er zijn recent 735 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Breda. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Breda.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Breda. Een eengezinswoning in Breda komt het meest (37%) voor. Daarna komt een portiekflat met 24% het meest voor.

Gezinssamenstelling Breda

In Breda wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Breda

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Breda (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in Breda

Starterswoningen in Breda zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Breda zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Breda zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in Breda? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop Breda

Wil je een huis kopen in Breda? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Breda . Er staan momenteel 209 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Breda alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Breda.

Bekijk alle koopwoningen in Breda. Zoek je huurwoning in Breda? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Breda

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Breda is 4.014 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (3.738 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Breda

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Breda vergeleken met de rest van Nederland.

Wijken van Breda

Breda bestaat uit 11 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.