Breda in de gemeente Breda

Alle informatie over de woningmarkt, inwoners en woningen in Breda

Een eerste blik op Breda

Breda is een plaats in de gemeente Breda. Deze plaats telt volgens het CBS 185.755 inwoners. Momenteel staan er 548 woningen te koop en zijn er recent 474 woningen verkocht of verkocht onder voorboud in Breda. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 462.841 euro. Dit is gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 548
Woningen recent verkocht 474
Gemiddelde vraagprijs € 462.841
Percentage gezinnen met kinderen 34%

Verkoopduur woningen in Breda

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Breda is 27 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Breda moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Breda.

Woningen recent verkocht in Breda

Er zijn recent 474 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Breda. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Breda.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Breda. Een eengezinswoning in Breda komt het meest (30%) voor. Daarna komt een portiekflat met 27% het meest voor.

Gezinssamenstelling Breda

In Breda wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgelijke staat Breda

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgelijke staat van Breda (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Breda
Binnenring: Nederland

Woningen te koop in Breda

Wil je een huis kopen in Breda? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Breda. Er staan momenteel 548 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Breda alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Breda.

Huizenprijzen in Breda

Starterswoningen in Breda zijn redelijk te vinden. Woningen in het middensegment in Breda zijn goed beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Breda zijn redelijk beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Breda? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Breda

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Breda is 3.158 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (3.033 euro). De huidige gemiddelde m2 prijs van woningen in Breda is redelijk gelijk vergeleken met het gemiddelde van Nederland.

Leeftijden Breda

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Breda vergeleken met de rest van Nederland.

Alle wijken van Breda

Breda bestaat uit 13 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.

Instellingen zijn opgeslagen