Breda Zuid in gemeente Breda

Alle informatie over de woningmarkt, inwoners en woningen in Breda Zuid

Een eerste blik op Breda Zuid

Breda Zuid is een wijk in de gemeente Breda. Deze wijk telt volgens het CBS 8.260 inwoners. Momenteel staan er 42 woningen te koop en zijn er recent 85 woningen verkocht of verkocht onder voorboud in Breda Zuid. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 707.681 euro.

Woningen te koop 42
Woningen recent verkocht 85
Gemiddelde vraagprijs € 707.681
Percentage gezinnen met kinderen 29%

Verkoopduur woningen in Breda Zuid

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Breda Zuid is 29 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Breda Zuid moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Breda Zuid.

Woningen recent verkocht in Breda Zuid

Er zijn recent 85 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Breda Zuid. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Breda Zuid.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Breda Zuid. Een portiekflat in Breda Zuid komt het meest (41%) voor. Daarna komt een eengezinswoning met 21% het meest voor.

Gezinssamenstelling Breda Zuid

In Breda Zuid wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgelijke staat Breda Zuid

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgelijke staat van Breda Zuid (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Breda Zuid
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Breda Zuid

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Breda Zuid vergeleken met de Breda en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Woningen te koop in Breda Zuid

Wil je een huis kopen in Breda Zuid? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Breda Zuid . Er staan momenteel 42 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Breda Zuid alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Breda Zuid.

Zoek je huurwoning in Breda Zuid? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen in Breda Zuid.

Huizenprijzen in Breda Zuid

Starterswoningen in Breda Zuid zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Breda Zuid zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Breda Zuid zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Breda Zuid? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Breda Zuid

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Breda Zuid is 3.838 euro. De huidige gemiddelde m2 prijs van woningen in Breda Zuid is hoger vergeleken met het gemiddelde van Nederland.

Leeftijden Breda Zuid

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Breda Zuid vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten in Breda Zuid

Stedelijk Hip, landelijk buiten wonen of stijlvol wonen in Breda Zuid? Ontdek ook de buurten binnen de wijk Breda Zuid

Boeimeer Ruitersbos

Instellingen zijn opgeslagen