Breda West in gemeente Breda

Alle informatie over de woningmarkt, inwoners en woningen in Breda West

Een eerste blik op Breda West

Breda West is een wijk in de gemeente Breda. Deze wijk telt volgens het CBS 32.505 inwoners. Momenteel staan er 107 woningen te koop en zijn er recent 242 woningen verkocht of verkocht onder voorboud in Breda West. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 460.591 euro.

Woningen te koop 107
Woningen recent verkocht 242
Gemiddelde vraagprijs € 460.591
Percentage gezinnen met kinderen 28%

Verkoopduur woningen in Breda West

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Breda West is 28 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Breda West moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Breda West.

Woningen recent verkocht in Breda West

Er zijn recent 242 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Breda West. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Breda West.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Breda West. Een eengezinswoning in Breda West komt het meest (34%) voor. Daarna komt een portiekflat met 26% het meest voor.

Gezinssamenstelling Breda West

In Breda West wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgelijke staat Breda West

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgelijke staat van Breda West (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Breda West
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Breda West

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Breda West vergeleken met de Breda en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Woningen te koop in Breda West

Wil je een huis kopen in Breda West? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Breda West . Er staan momenteel 107 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Breda West alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Breda West.

Zoek je huurwoning in Breda West? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen in Breda West.

Huizenprijzen in Breda West

Starterswoningen in Breda West zijn redelijk te vinden. Woningen in het middensegment in Breda West zijn goed beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Breda West zijn redelijk beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Breda West? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Breda West

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Breda West is 3.027 euro. Dit is een stijging vergeleken met vorige jaar (2.987 euro). De huidige gemiddelde m2 prijs van woningen in Breda West is redelijk gelijk vergeleken met het gemiddelde van Nederland.

Leeftijden Breda West

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Breda West vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten in Breda West

Stedelijk Hip, landelijk buiten wonen of stijlvol wonen in Breda West? Ontdek ook de buurten binnen de wijk Breda West

Haagpoort Heuvel Tuinzigt Princenhage Westerpark Heilaar Hazeldonk Steenakker Effen-Rith Liesbos

Instellingen zijn opgeslagen