Breda Zuid-Oost in gemeente Breda

Alle informatie over de woningmarkt, inwoners en woningen in Breda Zuid-Oost

Een eerste blik op Breda Zuid-Oost

Breda Zuid-Oost is een wijk in de gemeente Breda. Deze wijk telt volgens het CBS 18.885 inwoners. Momenteel staan er 90 woningen te koop en zijn er recent 209 woningen verkocht of verkocht onder voorboud in Breda Zuid-Oost. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 565.180 euro.

Woningen te koop 90
Woningen recent verkocht 209
Gemiddelde vraagprijs € 565.180
Percentage gezinnen met kinderen 31%

Verkoopduur woningen in Breda Zuid-Oost

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Breda Zuid-Oost is 27 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Breda Zuid-Oost moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Breda Zuid-Oost.

Woningen recent verkocht in Breda Zuid-Oost

Er zijn recent 209 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Breda Zuid-Oost. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Breda Zuid-Oost.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Breda Zuid-Oost. Een portiekflat in Breda Zuid-Oost komt het meest (43%) voor. Daarna komt een eengezinswoning met 36% het meest voor.

Gezinssamenstelling Breda Zuid-Oost

In Breda Zuid-Oost wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgelijke staat Breda Zuid-Oost

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgelijke staat van Breda Zuid-Oost (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Breda Zuid-Oost
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Breda Zuid-Oost

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Breda Zuid-Oost vergeleken met de Breda en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Woningen te koop in Breda Zuid-Oost

Wil je een huis kopen in Breda Zuid-Oost? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Breda Zuid-Oost . Er staan momenteel 90 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Breda Zuid-Oost alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Breda Zuid-Oost.

Zoek je huurwoning in Breda Zuid-Oost? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen in Breda Zuid-Oost.

Huizenprijzen in Breda Zuid-Oost

Starterswoningen in Breda Zuid-Oost zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Breda Zuid-Oost zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Breda Zuid-Oost zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Breda Zuid-Oost? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Breda Zuid-Oost

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Breda Zuid-Oost is 3.574 euro. Dit is een stijging vergeleken met vorige jaar (3.483 euro). De huidige gemiddelde m2 prijs van woningen in Breda Zuid-Oost is hoger vergeleken met het gemiddelde van Nederland.

Leeftijden Breda Zuid-Oost

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Breda Zuid-Oost vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten in Breda Zuid-Oost

Stedelijk Hip, landelijk buiten wonen of stijlvol wonen in Breda Zuid-Oost? Ontdek ook de buurten binnen de wijk Breda Zuid-Oost

Blauwe Kei Ypelaar Overakker Ginneken Mastbos

Instellingen zijn opgeslagen