logo Huispedia

Huizenprijzen en de huizenmarkt in gemeente Bergen (NH.)

Begrijp de huizenprijzen in gemeente Bergen (NH.) met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in gemeente Bergen (NH.)

Bergen (NH.) is een gemeente in de provincie Noord-Holland. Deze gemeente telt volgens het CBS 30.138 inwoners. Momenteel staan er 133 woningen te koop en zijn er recent 147 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Bergen (NH.). Dit is boven gemiddeld vergeleken met Nederland. De gemiddelde WOZ-waarde van Amsterdam in 2021 is € 487.552.

Woningen te koop 133
Woningen recent verkocht 147
Gemiddelde vraagprijs € 934.846
Gemiddelde WOZ-waarde (2021) € 487.552
Percentage gezinnen met kinderen 29%

Verkoopduur woningen in Bergen (NH.)

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Bergen (NH.) is 29 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Bergen (NH.) moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Bergen (NH.).

Woningen recent verkocht in Bergen (NH.)

Er zijn recent 147 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Bergen (NH.). Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Bergen (NH.).

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Bergen (NH.). Een eengezinswoning in Bergen (NH.) komt het meest (37%) voor. Daarna komt een portiekflat met 16% het meest voor.

Gezinssamenstelling Bergen (NH.)

In Bergen (NH.) wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Bergen (NH.)

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Bergen (NH.) (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in gemeente Bergen (NH.)

Starterswoningen in gemeente Bergen (NH.) zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in gemeente Bergen (NH.) zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in gemeente Bergen (NH.) zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in gemeente Bergen (NH.)? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop gemeente Bergen (NH.)

Wil je een huis kopen in gemeente Bergen (NH.)? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in gemeente Bergen (NH.) . Er staan momenteel 133 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Bergen (NH.) alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Bergen (NH.).

Bekijk alle koopwoningen in gemeente Bergen (NH.). Zoek je huurwoning in gemeente Bergen (NH.)? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Bergen (NH.)

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Bergen (NH.) is 6.072 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (5.526 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Bergen (NH.)

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Bergen (NH.) vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Bergen (NH.)

De gemeente Bergen (NH.) telt 7 plaatsen.

Bergen (NH) Bergen aan Zee Egmond aan den Hoef Egmond aan Zee Egmond-Binnen Groet Schoorl

Wijken van Bergen (NH.)

Bergen (NH.) bestaat uit 7 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.