Huizenprijzen en de huizenmarkt in Bergen aan Zee

Begrijp de huizenprijzen in Bergen aan Zee met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in Bergen aan Zee

Bergen aan Zee is een plaats in de gemeente Bergen (NH.). Deze plaats telt volgens het CBS 29.920 inwoners. Momenteel staan er 9 woningen te koop en zijn er recent 5 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Bergen aan Zee. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 1.620.403 euro. Dit is boven gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 9
Woningen recent verkocht 5
Gemiddelde vraagprijs € 1.620.403
Percentage gezinnen met kinderen 32%

Verkoopduur woningen in Bergen aan Zee

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Bergen aan Zee is 16 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Bergen aan Zee moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Bergen aan Zee.

Woningen recent verkocht in Bergen aan Zee

Er zijn recent 5 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Bergen aan Zee. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Bergen aan Zee.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Bergen aan Zee. Een bovenwoning in Bergen aan Zee komt het meest (33%) voor. Daarna komt een villa met 20% het meest voor.

Gezinssamenstelling Bergen aan Zee

In Bergen aan Zee wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Bergen aan Zee

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Bergen aan Zee (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in Bergen aan Zee

Starterswoningen in Bergen aan Zee zijn moeilijk te vinden. Woningen in het middensegment in Bergen aan Zee zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Bergen aan Zee zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in Bergen aan Zee? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop Bergen aan Zee

Wil je een huis kopen in Bergen aan Zee? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Bergen aan Zee . Er staan momenteel 9 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Bergen aan Zee alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Bergen aan Zee.

Bekijk alle koopwoningen in Bergen aan Zee. Zoek je huurwoning in Bergen aan Zee? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Bergen aan Zee

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Bergen aan Zee is 11.899 euro. Dit is een daling vergeleken met vorige jaar (16.244 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Bergen aan Zee

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Bergen aan Zee vergeleken met de rest van Nederland.

Wijken van Bergen aan Zee

Bergen aan Zee bestaat uit 7 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.