De Huizenmarkt in Schoorl (maart 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Schoorl

Woningmarkt Schoorl

Schoorl is een plaats in de gemeente Bergen (NH.). Deze plaats telt volgens het CBS 29.920 inwoners. Momenteel staan er 29 woningen te koop en zijn er recent 28 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Schoorl. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 926.623 euro. Dit is boven gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 29
Woningen recent verkocht 28
Gemiddelde vraagprijs € 926.623
Percentage gezinnen met kinderen 32%

Verkoopduur woningen in Schoorl

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Schoorl is 41 dagen. Dit is langer vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Schoorl kan je mogelijk met een wat lager bod doen dan de vraagprijs.

Woningen recent verkocht in Schoorl

Er zijn recent 28 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Schoorl. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Schoorl.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Schoorl. Een eengezinswoning in Schoorl komt het meest (43%) voor. Daarna komt een villa met 14% het meest voor.

Gezinssamenstelling Schoorl

In Schoorl wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Schoorl

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Schoorl (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Schoorl
Binnenring: Nederland

Schoorl waar ligt dat?

Woningen te koop Schoorl

Wil je een huis kopen in Schoorl? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Schoorl . Er staan momenteel 29 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Schoorl alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Schoorl.

Bekijk hier alle koopwoningen in Schoorl. Zoek je huurwoning in Schoorl? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Schoorl

Starterswoningen in Schoorl zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Schoorl zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Schoorl zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Schoorl? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Schoorl

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Schoorl is 5.608 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (5.072 euro).

Leeftijden Schoorl

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Schoorl vergeleken met de rest van Nederland.

Alle wijken van Schoorl

Schoorl bestaat uit 7 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.