Alle woningmarktinfo Egmond aan Zee in gemeente Bergen (NH.)

Informatie over de woningmarkt, inwoners en woningen in Egmond aan Zee

Een eerste blik op Egmond aan Zee

Egmond aan Zee is een plaats in de gemeente Bergen (NH.). Deze plaats telt volgens het CBS 29.920 inwoners. Momenteel staan er 16 woningen te koop en zijn er recent 22 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Egmond aan Zee. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 513.859 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 16
Woningen recent verkocht 22
Gemiddelde vraagprijs € 513.859
Percentage gezinnen met kinderen 32%

Verkoopduur woningen in Egmond aan Zee

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Egmond aan Zee is 27 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Egmond aan Zee moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Egmond aan Zee.

Woningen recent verkocht in Egmond aan Zee

Er zijn recent 22 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Egmond aan Zee. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Egmond aan Zee.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Egmond aan Zee. Een portiekflat in Egmond aan Zee komt het meest (52%) voor. Daarna komt een eengezinswoning met 18% het meest voor.

Gezinssamenstelling Egmond aan Zee

In Egmond aan Zee wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgelijke staat Egmond aan Zee

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgelijke staat van Egmond aan Zee (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Egmond aan Zee
Binnenring: Nederland

Woningen te koop in Egmond aan Zee

Wil je een huis kopen in Egmond aan Zee? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Egmond aan Zee . Er staan momenteel 16 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Egmond aan Zee alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Egmond aan Zee.

Zoek je huurwoning in Egmond aan Zee? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen in Egmond aan Zee.

Huizenprijzen in Egmond aan Zee

Starterswoningen in Egmond aan Zee zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Egmond aan Zee zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Egmond aan Zee zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Egmond aan Zee? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Egmond aan Zee

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Egmond aan Zee is 5.101 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (4.068 euro).

Leeftijden Egmond aan Zee

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Egmond aan Zee vergeleken met de rest van Nederland.

Alle wijken van Egmond aan Zee

Egmond aan Zee bestaat uit 7 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.

Instellingen zijn opgeslagen