Egmond aan Zee in de gemeente Bergen (NH.)

Alle informatie over de woningmarkt, inwoners en woningen in Egmond aan Zee

Een eerste blik op Egmond aan Zee

Egmond aan Zee is een plaats in de gemeente Bergen (NH.). Deze plaats telt volgens het CBS 29.920 inwoners. Momenteel staan er 19 woningen te koop en zijn er recent 19 woningen verkocht of verkocht onder voorboud in Egmond aan Zee. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 486.277 euro. Dit is gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 19
Woningen recent verkocht 19
Gemiddelde vraagprijs € 486.277
Percentage gezinnen met kinderen 32%

Verkoopduur woningen in Egmond aan Zee

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Egmond aan Zee is 55 dagen. Dit is langer vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Egmond aan Zee kan je mogelijk met een wat lager bod doen dan de vraagprijs.

Woningen recent verkocht in Egmond aan Zee

Er zijn recent 19 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Egmond aan Zee. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Egmond aan Zee.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Egmond aan Zee. Een portiekflat in Egmond aan Zee komt het meest (56%) voor. Daarna komt een eengezinswoning met 14% het meest voor.

Gezinssamenstelling Egmond aan Zee

In Egmond aan Zee wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgelijke staat Egmond aan Zee

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgelijke staat van Egmond aan Zee (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Egmond aan Zee
Binnenring: Nederland

Woningen te koop in Egmond aan Zee

Wil je een huis kopen in Egmond aan Zee? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Egmond aan Zee. Er staan momenteel 19 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Egmond aan Zee alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Egmond aan Zee.

Huizenprijzen in Egmond aan Zee

Starterswoningen in Egmond aan Zee zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Egmond aan Zee zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Egmond aan Zee zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Egmond aan Zee? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Egmond aan Zee

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Egmond aan Zee is 4.076 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (3.676 euro). De huidige gemiddelde m2 prijs van woningen in Egmond aan Zee is hoger vergeleken met het gemiddelde van Nederland.

Leeftijden Egmond aan Zee

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Egmond aan Zee vergeleken met de rest van Nederland.

Alle wijken van Egmond aan Zee

Egmond aan Zee bestaat uit 7 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.

Instellingen zijn opgeslagen