logo Huispedia

Huizenprijzen en de huizenmarkt in Egmond aan Zee

Begrijp de huizenprijzen in Egmond aan Zee met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in Egmond aan Zee

Egmond aan Zee is een plaats in de gemeente Bergen (NH.). Deze plaats telt volgens het CBS 30.138 inwoners. Momenteel staan er 18 woningen te koop en zijn er recent 17 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Egmond aan Zee. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 563.633 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 18
Woningen recent verkocht 17
Gemiddelde vraagprijs € 563.633
Percentage gezinnen met kinderen 29%

Verkoopduur woningen in Egmond aan Zee

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Egmond aan Zee is 24 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Egmond aan Zee moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Egmond aan Zee.

Woningen recent verkocht in Egmond aan Zee

Er zijn recent 17 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Egmond aan Zee. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Egmond aan Zee.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Egmond aan Zee. Een portiekflat in Egmond aan Zee komt het meest (49%) voor. Daarna komt een eengezinswoning met 22% het meest voor.

Gezinssamenstelling Egmond aan Zee

In Egmond aan Zee wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Egmond aan Zee

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Egmond aan Zee (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in Egmond aan Zee

Starterswoningen in Egmond aan Zee zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Egmond aan Zee zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Egmond aan Zee zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in Egmond aan Zee? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop Egmond aan Zee

Wil je een huis kopen in Egmond aan Zee? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Egmond aan Zee . Er staan momenteel 18 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Egmond aan Zee alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Egmond aan Zee.

Bekijk alle koopwoningen in Egmond aan Zee. Zoek je huurwoning in Egmond aan Zee? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Egmond aan Zee

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Egmond aan Zee is 5.223 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (4.840 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Egmond aan Zee

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Egmond aan Zee vergeleken met de rest van Nederland.

Wijken van Egmond aan Zee

Egmond aan Zee bestaat uit 7 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.