Huizenmarkt Schoorl in Schoorl (mei 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Schoorl

Woningmarkt Schoorl

Schoorl is een wijk in de plaats Schoorl binnen de gemeente Bergen (NH.). Deze wijk telt volgens het CBS 6.160 inwoners. Momenteel staan er 34 woningen te koop en zijn er recent 43 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Schoorl. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 891.604 euro. Dit is boven gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 34
Woningen recent verkocht 43
Gemiddelde vraagprijs € 891.604
Percentage gezinnen met kinderen 29%

Verkoopduur woningen in Schoorl

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Schoorl is 36 dagen. Dit is langer vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Schoorl kan je mogelijk met een wat lager bod doen dan de vraagprijs.

Woningen recent verkocht in Schoorl

Er zijn recent 43 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Schoorl. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Schoorl.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Schoorl. Een eengezinswoning in Schoorl komt het meest (47%) voor. Daarna komt een villa met 14% het meest voor.

Gezinssamenstelling Schoorl

In Schoorl wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Schoorl

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Schoorl (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Schoorl
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Schoorl

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Schoorl vergeleken met de Bergen (NH.) en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Schoorl waar ligt dat?

Woningen te koop Schoorl

Wil je een huis kopen in Schoorl? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Schoorl . Er staan momenteel 34 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Schoorl alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Schoorl.

Bekijk hier alle koopwoningen in Schoorl. Zoek je huurwoning in Schoorl? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Schoorl

Starterswoningen in Schoorl zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Schoorl zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Schoorl zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Schoorl? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Schoorl

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Schoorl is 5.445 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (4.929 euro).

Leeftijden Schoorl

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Schoorl vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten in Schoorl

Stedelijk Hip, landelijk buiten wonen of stijlvol wonen in Schoorl? Ontdek ook de buurten binnen de wijk Schoorl

Schoorl met Bregtdorp Schoorldam (gedeeltelijk) Aagtdorp Catrijp Groet met Hargen Camperduin Verspreide huizen in de polders