Alle woningmarktinfo Egmond aan Zee in Bergen (NH.)

Informatie over de woningmarkt, inwoners en woningen in Egmond aan Zee

Een eerste blik op Egmond aan Zee

Egmond aan Zee is een wijk in de gemeente Bergen (NH.). Deze wijk telt volgens het CBS 4.640 inwoners. Momenteel staan er 8 woningen te koop en zijn er recent 32 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Egmond aan Zee. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 521.495 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 8
Woningen recent verkocht 32
Gemiddelde vraagprijs € 521.495
Percentage gezinnen met kinderen 26%

Verkoopduur woningen in Egmond aan Zee

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Egmond aan Zee is 26 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Egmond aan Zee moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Egmond aan Zee.

Woningen recent verkocht in Egmond aan Zee

Er zijn recent 32 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Egmond aan Zee. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Egmond aan Zee.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Egmond aan Zee. Een portiekflat in Egmond aan Zee komt het meest (52%) voor. Daarna komt een eengezinswoning met 19% het meest voor.

Gezinssamenstelling Egmond aan Zee

In Egmond aan Zee wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgelijke staat Egmond aan Zee

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgelijke staat van Egmond aan Zee (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Egmond aan Zee
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Egmond aan Zee

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Egmond aan Zee vergeleken met de Bergen (NH.) en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Woningen te koop in Egmond aan Zee

Wil je een huis kopen in Egmond aan Zee? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Egmond aan Zee . Er staan momenteel 8 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Egmond aan Zee alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Egmond aan Zee.

Zoek je huurwoning in Egmond aan Zee? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen in Egmond aan Zee.

Huizenprijzen in Egmond aan Zee

Starterswoningen in Egmond aan Zee zijn moeilijk te vinden. Woningen in het middensegment in Egmond aan Zee zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Egmond aan Zee zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Egmond aan Zee? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Egmond aan Zee

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Egmond aan Zee is 5.352 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (4.378 euro).

Leeftijden Egmond aan Zee

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Egmond aan Zee vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten in Egmond aan Zee

Stedelijk Hip, landelijk buiten wonen of stijlvol wonen in Egmond aan Zee? Ontdek ook de buurten binnen de wijk Egmond aan Zee

Egmond aan Zee Prins Hendrik Stichting Zuid I en II Sportlaan

Instellingen zijn opgeslagen