Dokkum in de gemeente Noardeast-Fryslân

Alle informatie over de woningmarkt, inwoners en woningen in Dokkum

Een eerste blik op Dokkum

Dokkum is een plaats in de gemeente Noardeast-Fryslân. Deze plaats telt volgens het CBS 45.130 inwoners. Momenteel staan er 20 woningen te koop en zijn er recent 63 woningen verkocht of verkocht onder voorboud in Dokkum. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 295.937 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 20
Woningen recent verkocht 63
Gemiddelde vraagprijs € 295.937
Percentage gezinnen met kinderen 38%

Verkoopduur woningen in Dokkum

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Dokkum is 50 dagen. Dit is langer vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Dokkum kan je mogelijk met een wat lager bod doen dan de vraagprijs.

Woningen recent verkocht in Dokkum

Er zijn recent 63 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Dokkum. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Dokkum.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Dokkum. Een eengezinswoning in Dokkum komt het meest (77%) voor. Daarna komt een galerijflat met 7% het meest voor.

Gezinssamenstelling Dokkum

In Dokkum wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgelijke staat Dokkum

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgelijke staat van Dokkum (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Dokkum
Binnenring: Nederland

Woningen te koop in Dokkum

Wil je een huis kopen in Dokkum? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Dokkum . Er staan momenteel 20 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Dokkum alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Dokkum.

Zoek je huurwoning in Dokkum? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen in Dokkum.

Huizenprijzen in Dokkum

Starterswoningen in Dokkum zijn redelijk te vinden. Woningen in het middensegment in Dokkum zijn goed beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Dokkum zijn redelijk beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Dokkum? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Dokkum

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Dokkum is 2.157 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (1.998 euro). De huidige gemiddelde m2 prijs van woningen in Dokkum is lager vergeleken met het gemiddelde van Nederland.

Leeftijden Dokkum

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Dokkum vergeleken met de rest van Nederland.

Alle wijken van Dokkum

Dokkum bestaat uit 15 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.

Instellingen zijn opgeslagen