Alle woningmarktinfo Zaandam West in Zaanstad

Informatie over de woningmarkt, inwoners en woningen in Zaandam West

Een eerste blik op Zaandam West

Zaandam West is een wijk in de gemeente Zaanstad. Deze wijk telt volgens het CBS 7.950 inwoners. Momenteel staan er 45 woningen te koop en zijn er recent 108 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Zaandam West. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 392.070 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 45
Woningen recent verkocht 108
Gemiddelde vraagprijs € 392.070
Percentage gezinnen met kinderen 31%

Verkoopduur woningen in Zaandam West

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Zaandam West is 14 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Zaandam West moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Zaandam West.

Woningen recent verkocht in Zaandam West

Er zijn recent 108 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Zaandam West. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Zaandam West.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Zaandam West. Een eengezinswoning in Zaandam West komt het meest (40%) voor. Daarna komt een galerijflat met 14% het meest voor.

Gezinssamenstelling Zaandam West

In Zaandam West wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgelijke staat Zaandam West

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgelijke staat van Zaandam West (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Zaandam West
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Zaandam West

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Zaandam West vergeleken met de Zaanstad en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Woningen te koop in Zaandam West

Wil je een huis kopen in Zaandam West? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Zaandam West . Er staan momenteel 45 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Zaandam West alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Zaandam West.

Zoek je huurwoning in Zaandam West? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen in Zaandam West.

Huizenprijzen in Zaandam West

Starterswoningen in Zaandam West zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Zaandam West zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Zaandam West zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Zaandam West? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Zaandam West

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Zaandam West is 4.079 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (3.657 euro).

Leeftijden Zaandam West

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Zaandam West vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten in Zaandam West

Stedelijk Hip, landelijk buiten wonen of stijlvol wonen in Zaandam West? Ontdek ook de buurten binnen de wijk Zaandam West

Oud West Spoorbuurt Schilders- en Waddenbuurt

Instellingen zijn opgeslagen