logo Huispedia

Huizenprijzen en de huizenmarkt in gemeente Zaanstad

Begrijp de huizenprijzen in gemeente Zaanstad met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in gemeente Zaanstad

Zaanstad is een gemeente in de provincie Noord-Holland. Deze gemeente telt volgens het CBS 159.618 inwoners. Momenteel staan er 348 woningen te koop en zijn er recent 778 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Zaanstad. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland. De gemiddelde WOZ-waarde van Amsterdam in 2021 is € 306.328.

Woningen te koop 348
Woningen recent verkocht 778
Gemiddelde vraagprijs € 445.542
Gemiddelde WOZ-waarde (2021) € 306.328
Percentage gezinnen met kinderen 37%

Verkoopduur woningen in Zaanstad

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Zaanstad is 15 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Zaanstad moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Zaanstad.

Woningen recent verkocht in Zaanstad

Er zijn recent 778 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Zaanstad. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Zaanstad.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Zaanstad. Een eengezinswoning in Zaanstad komt het meest (47%) voor. Daarna komt een galerijflat met 18% het meest voor.

Gezinssamenstelling Zaanstad

In Zaanstad wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Zaanstad

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Zaanstad (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in gemeente Zaanstad

Starterswoningen in gemeente Zaanstad zijn moeilijk te vinden. Woningen in het middensegment in gemeente Zaanstad zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in gemeente Zaanstad zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in gemeente Zaanstad? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop gemeente Zaanstad

Wil je een huis kopen in gemeente Zaanstad? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in gemeente Zaanstad . Er staan momenteel 348 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Zaanstad alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Zaanstad.

Bekijk alle koopwoningen in gemeente Zaanstad. Zoek je huurwoning in gemeente Zaanstad? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Zaanstad

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Zaanstad is 4.169 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (3.911 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Zaanstad

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Zaanstad vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Zaanstad

De gemeente Zaanstad telt 8 plaatsen.

Assendelft Koog aan de Zaan Krommenie Westknollendam Westzaan Wormerveer Zaandam Zaandijk

Wijken van Zaanstad

Zaanstad bestaat uit 19 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.