De Huizenmarkt gemeente Zaanstad (februari 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Zaanstad

Woningmarkt Zaanstad

Zaanstad is een gemeente in de provincie Noord-Holland. Deze gemeente telt volgens het CBS 154.820 inwoners. Momenteel staan er 570 woningen te koop en zijn er recent 732 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Zaanstad. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland. De gemiddelde WOZ-waarde van Amsterdam in 2021 is € 306.328.

Woningen te koop 570
Woningen recent verkocht 732
Gemiddelde vraagprijs € 409.237
Gemiddelde WOZ-waarde (2021) € 306.328
Percentage gezinnen met kinderen 37%

Verkoopduur woningen in Zaanstad

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Zaanstad is 14 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Zaanstad moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Zaanstad.

Woningen recent verkocht in Zaanstad

Er zijn recent 732 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Zaanstad. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Zaanstad.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Zaanstad. Een eengezinswoning in Zaanstad komt het meest (45%) voor. Daarna komt een galerijflat met 19% het meest voor.

Gezinssamenstelling Zaanstad

In Zaanstad wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Zaanstad

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Zaanstad (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Zaanstad
Binnenring: Nederland

Zaanstad waar ligt dat?

Woningen te koop Zaanstad

Wil je een huis kopen in Zaanstad? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Zaanstad . Er staan momenteel 570 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Zaanstad alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Zaanstad.

Bekijk hier alle koopwoningen in Zaanstad. Zoek je huurwoning in Zaanstad? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Zaanstad

Starterswoningen in Zaanstad zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Zaanstad zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Zaanstad zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Zaanstad? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Zaanstad

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Zaanstad is 3.910 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (3.684 euro).

Leeftijden Zaanstad

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Zaanstad vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Zaanstad

De gemeente Zaanstad telt 8 plaatsen.

Assendelft Koog aan de Zaan Krommenie Westknollendam Westzaan Wormerveer Zaandam Zaandijk

Alle wijken van Zaanstad

Zaanstad bestaat uit 19 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.