Alle woningmarktinfo Zaandam in gemeente Zaanstad

Informatie over de woningmarkt, inwoners en woningen in Zaandam

Een eerste blik op Zaandam

Zaandam is een plaats in de gemeente Zaanstad. Deze plaats telt volgens het CBS 154.820 inwoners. Momenteel staan er 254 woningen te koop en zijn er recent 683 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Zaandam. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 386.689 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 254
Woningen recent verkocht 683
Gemiddelde vraagprijs € 386.689
Percentage gezinnen met kinderen 37%

Verkoopduur woningen in Zaandam

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Zaandam is 14 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Zaandam moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Zaandam.

Woningen recent verkocht in Zaandam

Er zijn recent 683 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Zaandam. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Zaandam.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Zaandam. Een eengezinswoning in Zaandam komt het meest (34%) voor. Daarna komt een galerijflat met 23% het meest voor.

Gezinssamenstelling Zaandam

In Zaandam wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgelijke staat Zaandam

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgelijke staat van Zaandam (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Zaandam
Binnenring: Nederland

Woningen te koop in Zaandam

Wil je een huis kopen in Zaandam? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Zaandam . Er staan momenteel 254 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Zaandam alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Zaandam.

Zoek je huurwoning in Zaandam? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen in Zaandam.

Huizenprijzen in Zaandam

Starterswoningen in Zaandam zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Zaandam zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Zaandam zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Zaandam? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Zaandam

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Zaandam is 4.041 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (3.636 euro).

Leeftijden Zaandam

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Zaandam vergeleken met de rest van Nederland.

Alle wijken van Zaandam

Zaandam bestaat uit 19 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.

Instellingen zijn opgeslagen