Huizenprijzen en de huizenmarkt in Zaandam

Begrijp de huizenprijzen in Zaandam met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in Zaandam

Zaandam is een plaats in de gemeente Zaanstad. Deze plaats telt volgens het CBS 154.820 inwoners. Momenteel staan er 190 woningen te koop en zijn er recent 300 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Zaandam. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 413.857 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 190
Woningen recent verkocht 300
Gemiddelde vraagprijs € 413.857
Percentage gezinnen met kinderen 37%

Verkoopduur woningen in Zaandam

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Zaandam is 14 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Zaandam moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Zaandam.

Woningen recent verkocht in Zaandam

Er zijn recent 300 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Zaandam. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Zaandam.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Zaandam. Een eengezinswoning in Zaandam komt het meest (36%) voor. Daarna komt een galerijflat met 22% het meest voor.

Gezinssamenstelling Zaandam

In Zaandam wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Zaandam

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Zaandam (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in Zaandam

Starterswoningen in Zaandam zijn moeilijk te vinden. Woningen in het middensegment in Zaandam zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Zaandam zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in Zaandam? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop Zaandam

Wil je een huis kopen in Zaandam? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Zaandam . Er staan momenteel 190 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Zaandam alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Zaandam.

Bekijk alle koopwoningen in Zaandam. Zoek je huurwoning in Zaandam? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Zaandam

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Zaandam is 4.135 euro. Dit is een stijging vergeleken met vorige jaar (3.979 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Zaandam

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Zaandam vergeleken met de rest van Nederland.

Wijken van Zaandam

Zaandam bestaat uit 19 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.