Huizenmarkt Oud West in Zaandam (december 2022)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Oud West

Woningmarkt Oud West

Oud West is een buurt in de wijk Zaandam West en plaats Zaandam binnen de gemeente Zaanstad. Deze buurt telt volgens het CBS 7.950 inwoners. Momenteel staan er 31 woningen te koop en zijn er recent 28 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Oud West. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 416.706 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 31
Woningen recent verkocht 28
Gemiddelde vraagprijs € 416.706
Percentage gezinnen met kinderen 31%

Verkoopduur woningen in Oud West

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Oud West is 14 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Oud West moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Oud West.

Woningen recent verkocht in Oud West

Er zijn recent 28 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Oud West. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Oud West.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Oud West. Een eengezinswoning in Oud West komt het meest (36%) voor. Daarna komt een maisonnette met 14% het meest voor.

Gezinssamenstelling Oud West

In Oud West wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Oud West

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Oud West (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Oud West
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Oud West

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Oud West vergeleken met de Zaanstad en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Oud West waar ligt dat?

Woningen te koop Oud West

Wil je een huis kopen in Oud West? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Oud West . Er staan momenteel 31 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Oud West alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Oud West.

Bekijk hier alle koopwoningen in Oud West. Zoek je huurwoning in Oud West? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Oud West

Starterswoningen in Oud West zijn moeilijk te vinden. Woningen in het middensegment in Oud West zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Oud West zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Oud West? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Oud West

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Oud West is 4.077 euro. Dit is een stijging vergeleken met vorige jaar (3.978 euro).

Leeftijden Oud West

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Oud West vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten rondom Oud West

Hip of juist landelijk wonen? Ontdek ook de buurten rondom Oud West. De buurt zelf valt binnen de wijk Zaandam West in de gemeente Zaanstad.

Oud West Spoorbuurt Schilders- en Waddenbuurt

Alle straten van Oud West

Oud West bestaat uit 45 straten. Voor elke straat hebben wij informatie over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende straten voor meer informatie.