Huizenmarkt Schilders- en Waddenbuurt in Zaandam (december 2022)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Schilders- en Waddenbuurt

Woningmarkt Schilders- en Waddenbuurt

Schilders- en Waddenbuurt is een buurt in de wijk Zaandam West en plaats Zaandam binnen de gemeente Zaanstad. Deze buurt telt volgens het CBS 7.950 inwoners. Momenteel staan er 20 woningen te koop en zijn er recent 21 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Schilders- en Waddenbuurt. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 373.582 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 20
Woningen recent verkocht 21
Gemiddelde vraagprijs € 373.582
Percentage gezinnen met kinderen 31%

Verkoopduur woningen in Schilders- en Waddenbuurt

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Schilders- en Waddenbuurt is 14 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Schilders- en Waddenbuurt moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Schilders- en Waddenbuurt.

Woningen recent verkocht in Schilders- en Waddenbuurt

Er zijn recent 21 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Schilders- en Waddenbuurt. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Schilders- en Waddenbuurt.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Schilders- en Waddenbuurt. Een eengezinswoning in Schilders- en Waddenbuurt komt het meest (46%) voor. Daarna komt een galerijflat met 21% het meest voor.

Gezinssamenstelling Schilders- en Waddenbuurt

In Schilders- en Waddenbuurt wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Schilders- en Waddenbuurt

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Schilders- en Waddenbuurt (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Schilders- en Waddenbuurt
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Schilders- en Waddenbuurt

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Schilders- en Waddenbuurt vergeleken met de Zaanstad en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Schilders- en Waddenbuurt waar ligt dat?

Woningen te koop Schilders- en Waddenbuurt

Wil je een huis kopen in Schilders- en Waddenbuurt? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Schilders- en Waddenbuurt . Er staan momenteel 20 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Schilders- en Waddenbuurt alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Schilders- en Waddenbuurt.

Bekijk hier alle koopwoningen in Schilders- en Waddenbuurt. Zoek je huurwoning in Schilders- en Waddenbuurt? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Schilders- en Waddenbuurt

Starterswoningen in Schilders- en Waddenbuurt zijn moeilijk te vinden. Woningen in het middensegment in Schilders- en Waddenbuurt zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Schilders- en Waddenbuurt zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Schilders- en Waddenbuurt? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Schilders- en Waddenbuurt

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Schilders- en Waddenbuurt is 3.879 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (3.636 euro).

Leeftijden Schilders- en Waddenbuurt

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Schilders- en Waddenbuurt vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten rondom Schilders- en Waddenbuurt

Hip of juist landelijk wonen? Ontdek ook de buurten rondom Schilders- en Waddenbuurt. De buurt zelf valt binnen de wijk Zaandam West in de gemeente Zaanstad.

Oud West Spoorbuurt Schilders- en Waddenbuurt

Alle straten van Schilders- en Waddenbuurt

Schilders- en Waddenbuurt bestaat uit 36 straten. Voor elke straat hebben wij informatie over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende straten voor meer informatie.