De Huizenmarkt gemeente Westland (november 2022)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Westland

Woningmarkt Westland

Westland is een gemeente in de provincie Zuid-Holland. Deze gemeente telt volgens het CBS 107.515 inwoners. Momenteel staan er 375 woningen te koop en zijn er recent 316 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Westland. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 375
Woningen recent verkocht 316
Gemiddelde vraagprijs € 459.712
Percentage gezinnen met kinderen 38%

Verkoopduur woningen in Westland

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Westland is 20 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Westland moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Westland.

Woningen recent verkocht in Westland

Er zijn recent 316 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Westland. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Westland.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Westland. Een eengezinswoning in Westland komt het meest (53%) voor. Daarna komt een bovenwoning met 14% het meest voor.

Gezinssamenstelling Westland

In Westland wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Westland

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Westland (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Westland
Binnenring: Nederland

Westland waar ligt dat?

Woningen te koop Westland

Wil je een huis kopen in Westland? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Westland . Er staan momenteel 375 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Westland alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Westland.

Bekijk hier alle koopwoningen in Westland. Zoek je huurwoning in Westland? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Westland

Starterswoningen in Westland zijn moeilijk te vinden. Woningen in het middensegment in Westland zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Westland zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Westland? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Westland

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Westland is 3.899 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (3.554 euro).

Leeftijden Westland

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Westland vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Westland

De gemeente Westland telt 10 plaatsen.

's-Gravenzande De Lier Honselersdijk Kwintsheul Maasdijk Monster Naaldwijk Poeldijk Ter Heijde Wateringen

Alle wijken van Westland

Westland bestaat uit 10 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.