logo Huispedia

Huizenprijzen en de huizenmarkt in gemeente Westland

Begrijp de huizenprijzen in gemeente Westland met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in gemeente Westland

Westland is een gemeente in de provincie Zuid-Holland. Deze gemeente telt volgens het CBS 114.887 inwoners. Momenteel staan er 144 woningen te koop en zijn er recent 504 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Westland. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland. De gemiddelde WOZ-waarde van Amsterdam in 2021 is € 368.059.

Woningen te koop 144
Woningen recent verkocht 504
Gemiddelde vraagprijs € 504.069
Gemiddelde WOZ-waarde (2021) € 368.059
Percentage gezinnen met kinderen 37%

Verkoopduur woningen in Westland

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Westland is 20 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Westland moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Westland.

Woningen recent verkocht in Westland

Er zijn recent 504 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Westland. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Westland.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Westland. Een eengezinswoning in Westland komt het meest (55%) voor. Daarna komt een bovenwoning met 13% het meest voor.

Gezinssamenstelling Westland

In Westland wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Westland

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Westland (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in gemeente Westland

Starterswoningen in gemeente Westland zijn moeilijk te vinden. Woningen in het middensegment in gemeente Westland zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in gemeente Westland zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in gemeente Westland? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop gemeente Westland

Wil je een huis kopen in gemeente Westland? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in gemeente Westland . Er staan momenteel 144 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Westland alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Westland.

Bekijk alle koopwoningen in gemeente Westland. Zoek je huurwoning in gemeente Westland? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Westland

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Westland is 4.372 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (3.884 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Westland

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Westland vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Westland

De gemeente Westland telt 10 plaatsen.

's-Gravenzande De Lier Honselersdijk Kwintsheul Maasdijk Monster Naaldwijk Poeldijk Ter Heijde Wateringen

Wijken van Westland

Westland bestaat uit 10 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.