logo Huispedia

Huizenprijzen en de huizenmarkt Wateringen in Wateringen

Begrijp de huizenprijzen in Wateringen Westland met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in Wateringen Westland

Wateringen is een wijk in de plaats Wateringen binnen de gemeente Westland. Deze wijk telt volgens het CBS 16.335 inwoners. Momenteel staan er 17 woningen te koop en zijn er recent 49 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Wateringen. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 488.550 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 17
Woningen recent verkocht 49
Gemiddelde vraagprijs € 488.550
Percentage gezinnen met kinderen 41%

Verkoopduur woningen in Wateringen

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Wateringen is 17 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Wateringen moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Wateringen.

Woningen recent verkocht in Wateringen

Er zijn recent 49 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Wateringen. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Wateringen.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Wateringen. Een eengezinswoning in Wateringen komt het meest (52%) voor. Daarna komt een bovenwoning met 17% het meest voor.

Gezinssamenstelling Wateringen

In Wateringen wonen relatief veel gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Wateringen

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Wateringen (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Veiligheid en misdaadcijfers Wateringen

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Wateringen vergeleken met de Westland en Nederland.

Huizenprijzen in Wateringen Westland

Starterswoningen in Wateringen Westland zijn moeilijk te vinden. Woningen in het middensegment in Wateringen Westland zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Wateringen Westland zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in Wateringen Westland? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop Wateringen Westland

Wil je een huis kopen in Wateringen Westland? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Wateringen Westland . Er staan momenteel 17 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Wateringen alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Wateringen.

Bekijk alle koopwoningen in Wateringen Westland. Zoek je huurwoning in Wateringen Westland? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Wateringen

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Wateringen is 4.021 euro. Dit is een daling vergeleken met vorige jaar (4.104 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Wateringen

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Wateringen vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten in Wateringen

Stedelijk Hip, landelijk buiten wonen of stijlvol wonen in Wateringen? Ontdek ook de buurten binnen de wijk Wateringen

Wateringen Centrumgebied Plan Zuid Buitengebied 2 wateringen Hofwijk en Oranjehof Wateringen Noord en Ambachtshof Suydervelt Buitengebied 1 wateringen Vliettuinen Essellanden Bedrijventerrein Wateringen