Huizenmarkt De Lier in De Lier (februari 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in De Lier

Woningmarkt De Lier

De Lier is een wijk in de plaats De Lier binnen de gemeente Westland. Deze wijk telt volgens het CBS 12.340 inwoners. Momenteel staan er 37 woningen te koop en zijn er recent 52 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in De Lier. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 428.104 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 37
Woningen recent verkocht 52
Gemiddelde vraagprijs € 428.104
Percentage gezinnen met kinderen 40%

Verkoopduur woningen in De Lier

De gemiddelde verkoopduur van huizen in De Lier is 22 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in De Lier moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in De Lier.

Woningen recent verkocht in De Lier

Er zijn recent 52 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in De Lier. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond De Lier.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in De Lier. Een eengezinswoning in De Lier komt het meest (60%) voor. Daarna komt een bovenwoning met 20% het meest voor.

Gezinssamenstelling De Lier

In De Lier wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat De Lier

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van De Lier (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: De Lier
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers De Lier

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van De Lier vergeleken met de Westland en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

De Lier waar ligt dat?

Woningen te koop De Lier

Wil je een huis kopen in De Lier? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in De Lier . Er staan momenteel 37 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in De Lier alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in De Lier.

Bekijk hier alle koopwoningen in De Lier. Zoek je huurwoning in De Lier? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in De Lier

Starterswoningen in De Lier zijn moeilijk te vinden. Woningen in het middensegment in De Lier zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in De Lier zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in De Lier? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs De Lier

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in De Lier is 3.698 euro. Dit is een stijging vergeleken met vorige jaar (3.624 euro).

Leeftijden De Lier

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in De Lier vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten in De Lier

Stedelijk Hip, landelijk buiten wonen of stijlvol wonen in De Lier? Ontdek ook de buurten binnen de wijk De Lier

Buitengebied De Lier Bedrijventerrein Westerlee De Lier Centrumgebied De Lier West Sportpark de Zweth Bleyenburg Molensloot Zeehelden van Oranje