Huizenmarkt Maasdijk in Maasdijk (januari 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Maasdijk

Woningmarkt Maasdijk

Maasdijk is een wijk in de plaats Maasdijk binnen de gemeente Westland. Deze wijk telt volgens het CBS 4.505 inwoners. Momenteel staan er 13 woningen te koop en zijn er recent 12 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Maasdijk. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 391.066 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 13
Woningen recent verkocht 12
Gemiddelde vraagprijs € 391.066
Percentage gezinnen met kinderen 30%

Verkoopduur woningen in Maasdijk

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Maasdijk is 30 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Maasdijk moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Maasdijk.

Woningen recent verkocht in Maasdijk

Er zijn recent 12 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Maasdijk. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Maasdijk.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Maasdijk. Een eengezinswoning in Maasdijk komt het meest (76%) voor. Daarna komt een galerijflat met 10% het meest voor.

Gezinssamenstelling Maasdijk

In Maasdijk wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Maasdijk

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Maasdijk (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Maasdijk
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Maasdijk

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Maasdijk vergeleken met de Westland en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Maasdijk waar ligt dat?

Woningen te koop Maasdijk

Wil je een huis kopen in Maasdijk? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Maasdijk . Er staan momenteel 13 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Maasdijk alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Maasdijk.

Bekijk hier alle koopwoningen in Maasdijk. Zoek je huurwoning in Maasdijk? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Maasdijk

Starterswoningen in Maasdijk zijn moeilijk te vinden. Woningen in het middensegment in Maasdijk zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Maasdijk zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Maasdijk? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Maasdijk

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Maasdijk is 3.264 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.528 euro).

Leeftijden Maasdijk

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Maasdijk vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten in Maasdijk

Stedelijk Hip, landelijk buiten wonen of stijlvol wonen in Maasdijk? Ontdek ook de buurten binnen de wijk Maasdijk

Woonkern maasdijk Bedrijventerrein De Hoeven Bedrijventerrein Honderland & Coldenhove Buitengebied Maasdijk