logo Huispedia

Huizenprijzen en de huizenmarkt in gemeente Ooststellingwerf

Begrijp de huizenprijzen in gemeente Ooststellingwerf met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in gemeente Ooststellingwerf

Ooststellingwerf is een gemeente in de provincie Friesland. Deze gemeente telt volgens het CBS 25.837 inwoners. Momenteel staan er 35 woningen te koop en zijn er recent 93 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Ooststellingwerf. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland. De gemiddelde WOZ-waarde van Amsterdam in 2021 is € 232.708.

Woningen te koop 35
Woningen recent verkocht 93
Gemiddelde vraagprijs € 397.773
Gemiddelde WOZ-waarde (2021) € 232.708
Percentage gezinnen met kinderen 32%

Verkoopduur woningen in Ooststellingwerf

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Ooststellingwerf is 27 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Ooststellingwerf moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Ooststellingwerf.

Woningen recent verkocht in Ooststellingwerf

Er zijn recent 93 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Ooststellingwerf. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Ooststellingwerf.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Ooststellingwerf. Een eengezinswoning in Ooststellingwerf komt het meest (75%) voor. Daarna komt een woonboerderij met 11% het meest voor.

Gezinssamenstelling Ooststellingwerf

In Ooststellingwerf wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Ooststellingwerf

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Ooststellingwerf (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in gemeente Ooststellingwerf

Starterswoningen in gemeente Ooststellingwerf zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in gemeente Ooststellingwerf zijn goed beschikbaar. En woningen in het hogere segment in gemeente Ooststellingwerf zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in gemeente Ooststellingwerf? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop gemeente Ooststellingwerf

Wil je een huis kopen in gemeente Ooststellingwerf? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in gemeente Ooststellingwerf . Er staan momenteel 35 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Ooststellingwerf alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Ooststellingwerf.

Bekijk alle koopwoningen in gemeente Ooststellingwerf. Zoek je huurwoning in gemeente Ooststellingwerf? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Ooststellingwerf

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Ooststellingwerf is 2.886 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.756 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Ooststellingwerf

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Ooststellingwerf vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Ooststellingwerf

De gemeente Ooststellingwerf telt 13 plaatsen.

Appelscha Donkerbroek Elsloo Fochteloo Haule Haulerwijk Langedijke Makkinga Nijeberkoop Oldeberkoop Oosterwolde Ravenswoud Waskemeer

Wijken van Ooststellingwerf

Ooststellingwerf bestaat uit 14 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.