De Huizenmarkt gemeente Ooststellingwerf (november 2022)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Ooststellingwerf

Woningmarkt Ooststellingwerf

Ooststellingwerf is een gemeente in de provincie Friesland. Deze gemeente telt volgens het CBS 25.455 inwoners. Momenteel staan er 90 woningen te koop en zijn er recent 87 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Ooststellingwerf. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 90
Woningen recent verkocht 87
Gemiddelde vraagprijs € 405.483
Percentage gezinnen met kinderen 34%

Verkoopduur woningen in Ooststellingwerf

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Ooststellingwerf is 28 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Ooststellingwerf moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Ooststellingwerf.

Woningen recent verkocht in Ooststellingwerf

Er zijn recent 87 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Ooststellingwerf. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Ooststellingwerf.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Ooststellingwerf. Een eengezinswoning in Ooststellingwerf komt het meest (74%) voor. Daarna komt een woonboerderij met 11% het meest voor.

Gezinssamenstelling Ooststellingwerf

In Ooststellingwerf wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Ooststellingwerf

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Ooststellingwerf (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Ooststellingwerf
Binnenring: Nederland

Ooststellingwerf waar ligt dat?

Woningen te koop Ooststellingwerf

Wil je een huis kopen in Ooststellingwerf? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Ooststellingwerf . Er staan momenteel 90 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Ooststellingwerf alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Ooststellingwerf.

Bekijk hier alle koopwoningen in Ooststellingwerf. Zoek je huurwoning in Ooststellingwerf? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Ooststellingwerf

Starterswoningen in Ooststellingwerf zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Ooststellingwerf zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Ooststellingwerf zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Ooststellingwerf? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Ooststellingwerf

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Ooststellingwerf is 2.795 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.522 euro).

Leeftijden Ooststellingwerf

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Ooststellingwerf vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Ooststellingwerf

De gemeente Ooststellingwerf telt 13 plaatsen.

Appelscha Donkerbroek Elsloo Fochteloo Haule Haulerwijk Langedijke Makkinga Nijeberkoop Oldeberkoop Oosterwolde Ravenswoud Waskemeer

Alle wijken van Ooststellingwerf

Ooststellingwerf bestaat uit 6 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.