De Huizenmarkt in Makkinga (maart 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Makkinga

Woningmarkt Makkinga

Makkinga is een plaats in de gemeente Ooststellingwerf. Deze plaats telt volgens het CBS 25.455 inwoners. Momenteel staan er 4 woningen te koop en zijn er recent 7 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Makkinga. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 337.609 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 4
Woningen recent verkocht 7
Gemiddelde vraagprijs € 337.609
Percentage gezinnen met kinderen 34%

Verkoopduur woningen in Makkinga

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Makkinga is 31 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Makkinga moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Makkinga.

Woningen recent verkocht in Makkinga

Er zijn recent 7 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Makkinga. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Makkinga.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Makkinga. Een eengezinswoning in Makkinga komt het meest (69%) voor. Daarna komt een woonboerderij met 25% het meest voor.

Gezinssamenstelling Makkinga

In Makkinga wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Makkinga

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Makkinga (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Makkinga
Binnenring: Nederland

Makkinga waar ligt dat?

Woningen te koop Makkinga

Wil je een huis kopen in Makkinga? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Makkinga . Er staan momenteel 4 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Makkinga alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Makkinga.

Bekijk hier alle koopwoningen in Makkinga. Zoek je huurwoning in Makkinga? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Makkinga

Starterswoningen in Makkinga zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Makkinga zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Makkinga zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Makkinga? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Makkinga

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Makkinga is 3.016 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.389 euro).

Leeftijden Makkinga

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Makkinga vergeleken met de rest van Nederland.

Alle wijken van Makkinga

Makkinga bestaat uit 6 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.