De Huizenmarkt gemeente Dantumadiel (november 2022)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Dantumadiel

Woningmarkt Dantumadiel

Dantumadiel is een gemeente in de provincie Friesland. Deze gemeente telt volgens het CBS 18.905 inwoners. Momenteel staan er 37 woningen te koop en zijn er recent 31 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Dantumadiel. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 37
Woningen recent verkocht 31
Gemiddelde vraagprijs € 339.357
Percentage gezinnen met kinderen 41%

Verkoopduur woningen in Dantumadiel

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Dantumadiel is 25 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Dantumadiel moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Dantumadiel.

Woningen recent verkocht in Dantumadiel

Er zijn recent 31 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Dantumadiel. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Dantumadiel.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Dantumadiel. Een eengezinswoning in Dantumadiel komt het meest (83%) voor. Daarna komt een woonboerderij met 6% het meest voor.

Gezinssamenstelling Dantumadiel

In Dantumadiel wonen relatief veel gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Dantumadiel

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Dantumadiel (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Dantumadiel
Binnenring: Nederland

Dantumadiel waar ligt dat?

Woningen te koop Dantumadiel

Wil je een huis kopen in Dantumadiel? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Dantumadiel . Er staan momenteel 37 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Dantumadiel alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Dantumadiel.

Bekijk hier alle koopwoningen in Dantumadiel. Zoek je huurwoning in Dantumadiel? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Dantumadiel

Starterswoningen in Dantumadiel zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Dantumadiel zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Dantumadiel zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Dantumadiel? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Dantumadiel

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Dantumadiel is 2.643 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.467 euro).

Leeftijden Dantumadiel

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Dantumadiel vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Dantumadiel

De gemeente Dantumadiel telt 10 plaatsen.

Broeksterwâld Damwâld De Falom De Westereen Driezum Feanwâlden Readtsjerk Rinsumageast Sibrandahûs Wâlterswâld

Alle wijken van Dantumadiel

Dantumadiel bestaat uit 4 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.