logo Huispedia

Huizenprijzen en de huizenmarkt in gemeente Dantumadiel

Begrijp de huizenprijzen in gemeente Dantumadiel met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in gemeente Dantumadiel

Dantumadiel is een gemeente in de provincie Friesland. Deze gemeente telt volgens het CBS 19.194 inwoners. Momenteel staan er 24 woningen te koop en zijn er recent 55 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Dantumadiel. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland. De gemiddelde WOZ-waarde van Amsterdam in 2021 is € 302.213.

Woningen te koop 24
Woningen recent verkocht 55
Gemiddelde vraagprijs € 400.933
Gemiddelde WOZ-waarde (2021) € 302.213
Percentage gezinnen met kinderen 37%

Verkoopduur woningen in Dantumadiel

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Dantumadiel is 24 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Dantumadiel moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Dantumadiel.

Woningen recent verkocht in Dantumadiel

Er zijn recent 55 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Dantumadiel. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Dantumadiel.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Dantumadiel. Een eengezinswoning in Dantumadiel komt het meest (83%) voor. Daarna komt een woonboerderij met 6% het meest voor.

Gezinssamenstelling Dantumadiel

In Dantumadiel wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Dantumadiel

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Dantumadiel (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in gemeente Dantumadiel

Starterswoningen in gemeente Dantumadiel zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in gemeente Dantumadiel zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in gemeente Dantumadiel zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in gemeente Dantumadiel? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop gemeente Dantumadiel

Wil je een huis kopen in gemeente Dantumadiel? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in gemeente Dantumadiel . Er staan momenteel 24 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Dantumadiel alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Dantumadiel.

Bekijk alle koopwoningen in gemeente Dantumadiel. Zoek je huurwoning in gemeente Dantumadiel? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Dantumadiel

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Dantumadiel is 3.050 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.765 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Dantumadiel

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Dantumadiel vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Dantumadiel

De gemeente Dantumadiel telt 10 plaatsen.

Broeksterwâld Damwâld De Falom De Westereen Driezum Feanwâlden Readtsjerk Rinsumageast Sibrandahûs Wâlterswâld

Wijken van Dantumadiel

Dantumadiel bestaat uit 4 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.