logo Huispedia

Huizenprijzen en de huizenmarkt West in Rinsumageast

Begrijp de huizenprijzen in West Dantumadiel met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in West Dantumadiel

West is een wijk in de plaats Rinsumageast binnen de gemeente Dantumadiel. Deze wijk telt volgens het CBS 1.140 inwoners. Momenteel staan er 2 woningen te koop en zijn er recent 6 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in West. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 376.794 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 2
Woningen recent verkocht 6
Gemiddelde vraagprijs € 376.794
Percentage gezinnen met kinderen 40%

Verkoopduur woningen in West

De gemiddelde verkoopduur van huizen in West is 37 dagen. Dit is langer vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in West kan je mogelijk met een wat lager bod doen dan de vraagprijs.

Woningen recent verkocht in West

Er zijn recent 6 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in West. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond West.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in West. Een eengezinswoning in West komt het meest (73%) voor. Daarna komt een woonboerderij met 14% het meest voor.

Gezinssamenstelling West

In West wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat West

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van West (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Veiligheid en misdaadcijfers West

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van West vergeleken met de Dantumadiel en Nederland.

Huizenprijzen in West Dantumadiel

Starterswoningen in West Dantumadiel zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in West Dantumadiel zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in West Dantumadiel zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in West Dantumadiel? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop West Dantumadiel

Wil je een huis kopen in West Dantumadiel? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in West Dantumadiel . Er staan momenteel 2 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in West alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in West.

Bekijk alle koopwoningen in West Dantumadiel. Zoek je huurwoning in West Dantumadiel? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in West

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in West is 2.628 euro. Dit is een daling vergeleken met vorige jaar (2.969 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden West

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in West vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten in West

Stedelijk Hip, landelijk buiten wonen of stijlvol wonen in West? Ontdek ook de buurten binnen de wijk West

Rinsumageast Sibrandahûs Verspreide huizen Rinsumageast