logo Huispedia

Huizenprijzen en de huizenmarkt Centrum in Damwâld

Begrijp de huizenprijzen in Centrum Dantumadiel met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in Centrum Dantumadiel

Centrum is een wijk in de plaats Damwâld binnen de gemeente Dantumadiel. Deze wijk telt volgens het CBS 7.210 inwoners. Momenteel staan er 6 woningen te koop en zijn er recent 24 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Centrum. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 427.749 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 6
Woningen recent verkocht 24
Gemiddelde vraagprijs € 427.749
Percentage gezinnen met kinderen 37%

Verkoopduur woningen in Centrum

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Centrum is 27 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Centrum moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Centrum.

Woningen recent verkocht in Centrum

Er zijn recent 24 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Centrum. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Centrum.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Centrum. Een eengezinswoning in Centrum komt het meest (82%) voor. Daarna komt een bungalow met 6% het meest voor.

Gezinssamenstelling Centrum

In Centrum wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Centrum

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Centrum (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Veiligheid en misdaadcijfers Centrum

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Centrum vergeleken met de Dantumadiel en Nederland.

Huizenprijzen in Centrum Dantumadiel

Starterswoningen in Centrum Dantumadiel zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Centrum Dantumadiel zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Centrum Dantumadiel zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in Centrum Dantumadiel? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop Centrum Dantumadiel

Wil je een huis kopen in Centrum Dantumadiel? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Centrum Dantumadiel . Er staan momenteel 6 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Centrum alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Centrum.

Bekijk alle koopwoningen in Centrum Dantumadiel. Zoek je huurwoning in Centrum Dantumadiel? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Centrum

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Centrum is 3.047 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.699 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Centrum

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Centrum vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten in Centrum

Stedelijk Hip, landelijk buiten wonen of stijlvol wonen in Centrum? Ontdek ook de buurten binnen de wijk Centrum

Damwâld Broeksterwâld De Falom Verspreide huizen Damwâld Verspreide huizen Broeksterwâld