Alle woningmarktinfo Zaandam Zuid in Zaanstad

Informatie over de woningmarkt, inwoners en woningen in Zaandam Zuid

Een eerste blik op Zaandam Zuid

Zaandam Zuid is een wijk in de gemeente Zaanstad. Deze wijk telt volgens het CBS 13.205 inwoners. Momenteel staan er 27 woningen te koop en zijn er recent 102 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Zaandam Zuid. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 356.137 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 27
Woningen recent verkocht 102
Gemiddelde vraagprijs € 356.137
Percentage gezinnen met kinderen 36%

Verkoopduur woningen in Zaandam Zuid

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Zaandam Zuid is 15 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Zaandam Zuid moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Zaandam Zuid.

Woningen recent verkocht in Zaandam Zuid

Er zijn recent 102 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Zaandam Zuid. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Zaandam Zuid.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Zaandam Zuid. Een eengezinswoning in Zaandam Zuid komt het meest (50%) voor. Daarna komt een portiekflat met 14% het meest voor.

Gezinssamenstelling Zaandam Zuid

In Zaandam Zuid wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgelijke staat Zaandam Zuid

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgelijke staat van Zaandam Zuid (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Zaandam Zuid
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Zaandam Zuid

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Zaandam Zuid vergeleken met de Zaanstad en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Woningen te koop in Zaandam Zuid

Wil je een huis kopen in Zaandam Zuid? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Zaandam Zuid . Er staan momenteel 27 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Zaandam Zuid alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Zaandam Zuid.

Zoek je huurwoning in Zaandam Zuid? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen in Zaandam Zuid.

Huizenprijzen in Zaandam Zuid

Starterswoningen in Zaandam Zuid zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Zaandam Zuid zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Zaandam Zuid zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Zaandam Zuid? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Zaandam Zuid

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Zaandam Zuid is 3.779 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (3.512 euro).

Leeftijden Zaandam Zuid

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Zaandam Zuid vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten in Zaandam Zuid

Stedelijk Hip, landelijk buiten wonen of stijlvol wonen in Zaandam Zuid? Ontdek ook de buurten binnen de wijk Zaandam Zuid

Achtersluispolder Bomenbuurt Burgemeestersbuurt

Instellingen zijn opgeslagen