Huizenmarkt Burgemeestersbuurt in Zaandam (december 2022)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Burgemeestersbuurt

Woningmarkt Burgemeestersbuurt

Burgemeestersbuurt is een buurt in de wijk Zaandam Zuid en plaats Zaandam binnen de gemeente Zaanstad. Deze buurt telt volgens het CBS 13.205 inwoners. Momenteel staan er 26 woningen te koop en zijn er recent 28 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Burgemeestersbuurt. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 362.833 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 26
Woningen recent verkocht 28
Gemiddelde vraagprijs € 362.833
Percentage gezinnen met kinderen 36%

Verkoopduur woningen in Burgemeestersbuurt

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Burgemeestersbuurt is 14 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Burgemeestersbuurt moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Burgemeestersbuurt.

Woningen recent verkocht in Burgemeestersbuurt

Er zijn recent 28 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Burgemeestersbuurt. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Burgemeestersbuurt.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Burgemeestersbuurt. Een eengezinswoning in Burgemeestersbuurt komt het meest (60%) voor. Daarna komt een portiekflat met 12% het meest voor.

Gezinssamenstelling Burgemeestersbuurt

In Burgemeestersbuurt wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Burgemeestersbuurt

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Burgemeestersbuurt (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Burgemeestersbuurt
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Burgemeestersbuurt

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Burgemeestersbuurt vergeleken met de Zaanstad en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Burgemeestersbuurt waar ligt dat?

Woningen te koop Burgemeestersbuurt

Wil je een huis kopen in Burgemeestersbuurt? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Burgemeestersbuurt . Er staan momenteel 26 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Burgemeestersbuurt alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Burgemeestersbuurt.

Bekijk hier alle koopwoningen in Burgemeestersbuurt. Zoek je huurwoning in Burgemeestersbuurt? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Burgemeestersbuurt

Starterswoningen in Burgemeestersbuurt zijn moeilijk te vinden. Woningen in het middensegment in Burgemeestersbuurt zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Burgemeestersbuurt zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Burgemeestersbuurt? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Burgemeestersbuurt

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Burgemeestersbuurt is 3.957 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (3.773 euro).

Leeftijden Burgemeestersbuurt

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Burgemeestersbuurt vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten rondom Burgemeestersbuurt

Hip of juist landelijk wonen? Ontdek ook de buurten rondom Burgemeestersbuurt. De buurt zelf valt binnen de wijk Zaandam Zuid in de gemeente Zaanstad.

Achtersluispolder Bomenbuurt Burgemeestersbuurt

Alle straten van Burgemeestersbuurt

Burgemeestersbuurt bestaat uit 73 straten. Voor elke straat hebben wij informatie over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende straten voor meer informatie.