De Huizenmarkt gemeente Emmen (november 2022)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Emmen

Woningmarkt Emmen

Emmen is een gemeente in de provincie Drenthe. Deze gemeente telt volgens het CBS 107.120 inwoners. Momenteel staan er 419 woningen te koop en zijn er recent 410 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Emmen. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 419
Woningen recent verkocht 410
Gemiddelde vraagprijs € 329.833
Percentage gezinnen met kinderen 36%

Verkoopduur woningen in Emmen

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Emmen is 29 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Emmen moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Emmen.

Woningen recent verkocht in Emmen

Er zijn recent 410 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Emmen. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Emmen.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Emmen. Een eengezinswoning in Emmen komt het meest (60%) voor. Daarna komt een portiekflat met 17% het meest voor.

Gezinssamenstelling Emmen

In Emmen wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Emmen

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Emmen (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Emmen
Binnenring: Nederland

Emmen waar ligt dat?

Woningen te koop Emmen

Wil je een huis kopen in Emmen? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Emmen . Er staan momenteel 419 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Emmen alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Emmen.

Bekijk hier alle koopwoningen in Emmen. Zoek je huurwoning in Emmen? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Emmen

Starterswoningen in Emmen zijn redelijk te vinden. Woningen in het middensegment in Emmen zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Emmen zijn redelijk beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Emmen? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Emmen

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Emmen is 2.432 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.161 euro).

Leeftijden Emmen

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Emmen vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Emmen

De gemeente Emmen telt 16 plaatsen.

Barger-Compascuum Emmen Emmer-Compascuum Erica Klazienaveen Klazienaveen-Noord Nieuw-Amsterdam Nieuw-Dordrecht Nieuw-Schoonebeek Nieuw-Weerdinge Roswinkel Schoonebeek Veenoord Weiteveen Zandpol Zwartemeer

Alle wijken van Emmen

Emmen bestaat uit 27 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.