logo Huispedia

Huizenprijzen en de huizenmarkt in gemeente Emmen

Begrijp de huizenprijzen in gemeente Emmen met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in gemeente Emmen

Emmen is een gemeente in de provincie Drenthe. Deze gemeente telt volgens het CBS 108.765 inwoners. Momenteel staan er 205 woningen te koop en zijn er recent 519 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Emmen. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland. De gemiddelde WOZ-waarde van Amsterdam in 2021 is € 224.854.

Woningen te koop 205
Woningen recent verkocht 519
Gemiddelde vraagprijs € 358.420
Gemiddelde WOZ-waarde (2021) € 224.854
Percentage gezinnen met kinderen 32%

Verkoopduur woningen in Emmen

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Emmen is 26 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Emmen moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Emmen.

Woningen recent verkocht in Emmen

Er zijn recent 519 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Emmen. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Emmen.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Emmen. Een eengezinswoning in Emmen komt het meest (62%) voor. Daarna komt een portiekflat met 16% het meest voor.

Gezinssamenstelling Emmen

In Emmen wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Emmen

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Emmen (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in gemeente Emmen

Starterswoningen in gemeente Emmen zijn redelijk te vinden. Woningen in het middensegment in gemeente Emmen zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in gemeente Emmen zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in gemeente Emmen? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop gemeente Emmen

Wil je een huis kopen in gemeente Emmen? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in gemeente Emmen . Er staan momenteel 205 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Emmen alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Emmen.

Bekijk alle koopwoningen in gemeente Emmen. Zoek je huurwoning in gemeente Emmen? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Emmen

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Emmen is 2.609 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.455 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Emmen

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Emmen vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Emmen

De gemeente Emmen telt 16 plaatsen.

Barger-Compascuum Emmen Emmer-Compascuum Erica Klazienaveen Klazienaveen-Noord Nieuw-Amsterdam Nieuw-Dordrecht Nieuw-Schoonebeek Nieuw-Weerdinge Roswinkel Schoonebeek Veenoord Weiteveen Zandpol Zwartemeer

Wijken van Emmen

Emmen bestaat uit 27 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.