De Huizenmarkt in Erica (maart 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Erica

Woningmarkt Erica

Erica is een plaats in de gemeente Emmen. Deze plaats telt volgens het CBS 107.120 inwoners. Momenteel staan er 15 woningen te koop en zijn er recent 30 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Erica. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 354.689 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 15
Woningen recent verkocht 30
Gemiddelde vraagprijs € 354.689
Percentage gezinnen met kinderen 36%

Verkoopduur woningen in Erica

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Erica is 24 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Erica moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Erica.

Woningen recent verkocht in Erica

Er zijn recent 30 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Erica. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Erica.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Erica. Een eengezinswoning in Erica komt het meest (82%) voor. Daarna komt een bungalow met 5% het meest voor.

Gezinssamenstelling Erica

In Erica wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Erica

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Erica (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Erica
Binnenring: Nederland

Erica waar ligt dat?

Woningen te koop Erica

Wil je een huis kopen in Erica? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Erica . Er staan momenteel 15 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Erica alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Erica.

Bekijk hier alle koopwoningen in Erica. Zoek je huurwoning in Erica? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Erica

Starterswoningen in Erica zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Erica zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Erica zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Erica? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Erica

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Erica is 2.447 euro. Dit is een daling vergeleken met vorige jaar (2.487 euro).

Leeftijden Erica

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Erica vergeleken met de rest van Nederland.

Alle wijken van Erica

Erica bestaat uit 27 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.