Gemeente Edam-Volendam

Alle informatie over de woningmarkt, inwoners en woningen in Edam-Volendam

Een eerste blik op Edam-Volendam

Edam-Volendam is een gemeente in de provincie Noord-Holland. Deze gemeente telt volgens het CBS 35.920 inwoners. Momenteel staan er 154 woningen te koop en zijn er recent 244 woningen verkocht of verkocht onder voorboud in Edam-Volendam. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 630.993 euro. Dit is boven gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 154
Woningen recent verkocht 244
Gemiddelde vraagprijs € 630.993
Percentage gezinnen met kinderen 36%

Verkoopduur woningen in Edam-Volendam

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Edam-Volendam is 45 dagen. Dit is langer vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Edam-Volendam kan je mogelijk met een wat lager bod doen dan de vraagprijs.

Woningen recent verkocht in Edam-Volendam

Er zijn recent 244 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Edam-Volendam. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Edam-Volendam.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Edam-Volendam. Een eengezinswoning in Edam-Volendam komt het meest (74%) voor. Daarna komt een herenhuis met 4% het meest voor.

Gezinssamenstelling Edam-Volendam

In Edam-Volendam wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgelijke staat Edam-Volendam

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgelijke staat van Edam-Volendam (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Edam-Volendam
Binnenring: Nederland

Woningen te koop in Edam-Volendam

Wil je een huis kopen in Edam-Volendam? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Edam-Volendam . Er staan momenteel 154 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Edam-Volendam alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Edam-Volendam.

Zoek je huurwoning in Edam-Volendam? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen in Edam-Volendam.

Huizenprijzen in Edam-Volendam

Starterswoningen in Edam-Volendam zijn moeilijk te vinden. Woningen in het middensegment in Edam-Volendam zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Edam-Volendam zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Edam-Volendam? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Edam-Volendam

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Edam-Volendam is 3.594 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (3.173 euro). De huidige gemiddelde m2 prijs van woningen in Edam-Volendam is hoger vergeleken met het gemiddelde van Nederland.

Leeftijden Edam-Volendam

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Edam-Volendam vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Edam-Volendam

De gemeente Edam-Volendam telt 10 plaatsen.

Beets Edam Hobrede Kwadijk Middelie Oosthuizen Purmer Schardam Volendam Warder

Alle wijken van Edam-Volendam

Edam-Volendam bestaat uit 10 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.

Instellingen zijn opgeslagen