logo Huispedia

Huizenprijzen en de huizenmarkt in gemeente Edam-Volendam

Begrijp de huizenprijzen in gemeente Edam-Volendam met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in gemeente Edam-Volendam

Edam-Volendam is een gemeente in de provincie Noord-Holland. Deze gemeente telt volgens het CBS 36.760 inwoners. Momenteel staan er 69 woningen te koop en zijn er recent 190 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Edam-Volendam. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland. De gemiddelde WOZ-waarde van Amsterdam in 2021 is € 326.166.

Woningen te koop 69
Woningen recent verkocht 190
Gemiddelde vraagprijs € 530.594
Gemiddelde WOZ-waarde (2021) € 326.166
Percentage gezinnen met kinderen 39%

Verkoopduur woningen in Edam-Volendam

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Edam-Volendam is 24 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Edam-Volendam moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Edam-Volendam.

Woningen recent verkocht in Edam-Volendam

Er zijn recent 190 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Edam-Volendam. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Edam-Volendam.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Edam-Volendam. Een eengezinswoning in Edam-Volendam komt het meest (77%) voor. Daarna komt een herenhuis met 4% het meest voor.

Gezinssamenstelling Edam-Volendam

In Edam-Volendam wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Edam-Volendam

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Edam-Volendam (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in gemeente Edam-Volendam

Starterswoningen in gemeente Edam-Volendam zijn moeilijk te vinden. Woningen in het middensegment in gemeente Edam-Volendam zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in gemeente Edam-Volendam zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in gemeente Edam-Volendam? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop gemeente Edam-Volendam

Wil je een huis kopen in gemeente Edam-Volendam? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in gemeente Edam-Volendam . Er staan momenteel 69 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Edam-Volendam alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Edam-Volendam.

Bekijk alle koopwoningen in gemeente Edam-Volendam. Zoek je huurwoning in gemeente Edam-Volendam? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Edam-Volendam

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Edam-Volendam is 4.039 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (3.797 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Edam-Volendam

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Edam-Volendam vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Edam-Volendam

De gemeente Edam-Volendam telt 10 plaatsen.

Beets Edam Hobrede Kwadijk Middelie Oosthuizen Purmer Schardam Volendam Warder

Wijken van Edam-Volendam

Edam-Volendam bestaat uit 10 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.