Huizenprijzen en de huizenmarkt Edam in Edam

Begrijp de huizenprijzen in Edam Edam-Volendam met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in Edam Edam-Volendam

Edam is een wijk in de plaats Edam binnen de gemeente Edam-Volendam. Deze wijk telt volgens het CBS 7.075 inwoners. Momenteel staan er 23 woningen te koop en zijn er recent 43 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Edam. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 581.469 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 23
Woningen recent verkocht 43
Gemiddelde vraagprijs € 581.469
Percentage gezinnen met kinderen 35%

Verkoopduur woningen in Edam

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Edam is 32 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Edam moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Edam.

Woningen recent verkocht in Edam

Er zijn recent 43 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Edam. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Edam.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Edam. Een eengezinswoning in Edam komt het meest (71%) voor. Daarna komt een herenhuis met 9% het meest voor.

Gezinssamenstelling Edam

In Edam wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Edam

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Edam (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Veiligheid en misdaadcijfers Edam

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Edam vergeleken met de Edam-Volendam en Nederland.

Huizenprijzen in Edam Edam-Volendam

Starterswoningen in Edam Edam-Volendam zijn moeilijk te vinden. Woningen in het middensegment in Edam Edam-Volendam zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Edam Edam-Volendam zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in Edam Edam-Volendam? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop Edam Edam-Volendam

Wil je een huis kopen in Edam Edam-Volendam? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Edam Edam-Volendam . Er staan momenteel 23 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Edam alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Edam.

Bekijk alle koopwoningen in Edam Edam-Volendam. Zoek je huurwoning in Edam Edam-Volendam? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Edam

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Edam is 4.824 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (4.593 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Edam

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Edam vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten in Edam

Stedelijk Hip, landelijk buiten wonen of stijlvol wonen in Edam? Ontdek ook de buurten binnen de wijk Edam

Edam-Oude kom Edam-Industriegebied Edam-Zuid Edam-Singelwijk Edam-Molenbuurt Zeevangpolder