logo Huispedia

Huizenprijzen en de huizenmarkt in Edam

Begrijp de huizenprijzen in Edam met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in Edam

Edam is een plaats in de gemeente Edam-Volendam. Deze plaats telt volgens het CBS 36.760 inwoners. Momenteel staan er 14 woningen te koop en zijn er recent 57 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Edam. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 583.237 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 14
Woningen recent verkocht 57
Gemiddelde vraagprijs € 583.237
Percentage gezinnen met kinderen 39%

Verkoopduur woningen in Edam

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Edam is 32 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Edam moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Edam.

Woningen recent verkocht in Edam

Er zijn recent 57 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Edam. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Edam.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Edam. Een eengezinswoning in Edam komt het meest (70%) voor. Daarna komt een herenhuis met 9% het meest voor.

Gezinssamenstelling Edam

In Edam wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Edam

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Edam (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in Edam

Starterswoningen in Edam zijn moeilijk te vinden. Woningen in het middensegment in Edam zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Edam zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in Edam? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop Edam

Wil je een huis kopen in Edam? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Edam . Er staan momenteel 14 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Edam alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Edam.

Bekijk alle koopwoningen in Edam. Zoek je huurwoning in Edam? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Edam

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Edam is 5.079 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (4.576 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Edam

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Edam vergeleken met de rest van Nederland.

Wijken van Edam

Edam bestaat uit 10 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.