De Huizenmarkt in Edam (juni 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Edam

Woningmarkt Edam

Edam is een plaats in de gemeente Edam-Volendam. Deze plaats telt volgens het CBS 35.920 inwoners. Momenteel staan er 37 woningen te koop en zijn er recent 50 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Edam. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 586.149 euro. Dit is boven gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 37
Woningen recent verkocht 50
Gemiddelde vraagprijs € 586.149
Percentage gezinnen met kinderen 36%

Verkoopduur woningen in Edam

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Edam is 33 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Edam moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Edam.

Woningen recent verkocht in Edam

Er zijn recent 50 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Edam. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Edam.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Edam. Een eengezinswoning in Edam komt het meest (71%) voor. Daarna komt een herenhuis met 9% het meest voor.

Gezinssamenstelling Edam

In Edam wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Edam

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Edam (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Edam
Binnenring: Nederland

Edam waar ligt dat?

Woningen te koop Edam

Wil je een huis kopen in Edam? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Edam . Er staan momenteel 37 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Edam alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Edam.

Bekijk hier alle koopwoningen in Edam. Zoek je huurwoning in Edam? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Edam

Starterswoningen in Edam zijn moeilijk te vinden. Woningen in het middensegment in Edam zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Edam zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Edam? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Edam

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Edam is 4.541 euro. Dit is een daling vergeleken met vorige jaar (4.726 euro).

Leeftijden Edam

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Edam vergeleken met de rest van Nederland.

Alle wijken van Edam

Edam bestaat uit 10 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.